Verscheidene diefstallen van katalysatoren in HALLE

C21

Verscheidene diefstallen van katalysatoren in HALLE

Logo_zennevallei_muur_
 

De politiezone Zennevallei wordt de laatste weken geconfronteerd wordt met verscheidene diefstallen van katalysatoren van voertuigen. Een katalysator bevindt zich onderaan de wagen en neutraliseert schadelijke uitlaatgassen. Onze politiezone heeft kennis dat er de afgelopen drie weken maar liefst zes katalysatoren gestolen werden op ons grondgebied. Opvallend is het feit dat de diefstallen steeds plaatsvonden in de stad Halle (o.a. Nijvelsesteenweg, Weerstandsstraat, Welkomstlaan en Monseigneur Senciestraat). De reden waarom de dieven het op de katalysator gemunt hebben, is omdat deze een dun laagje platina en palladium bevat. Dit zijn edelmetalen die veel geld waard zijn. 

De dieven gaan meestal als volgt tewerk: men parkeert zich zo dicht mogelijk bij het betrokken voertuig en zetten ter afleiding de motorkap van hun eigen voertuig open (zodat het lijkt dat er een defect is aan hun eigen voertuig). Eén van de verdachten krikt de auto naar boven en slijpt vervolgens de katalysator van onder het voertuig van het slachtoffer, een handeling die maar een aantal minuten duurt. 

Daar het voertuig meestal opgekrikt moet worden, adviseert onze politiezone om indien mogelijk voertuigen te parkeren op locaties waar het opkrikken moeilijk gaat en opvalt (bv. drukke of goed verlichte plek). De dieven lijken trouwens geïnteresseerd in katalysatoren van alle type voertuigen (o.a. BMW, Citroën, Toyota, Mercedes en Audi). 

Onze recherchedienst onderzoekt de verschillende diefstallen. Het is voorlopig niet geweten of het telkens om dezelfde dievenbende gaat. Het fenomeen speelt zich ook af in andere politiezones in het land.

Indien burgers iets verdacht opmerken, mogen ze dit onze politiezone steeds laten weten! 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
26 aug 2022
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 02 dec 2022
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 01 dec 2022
Devogeleer Emile | 28 nov 2022

archief