Activiteiten in HALLE op 2, 3 en 4 september

C21

Activiteiten in HALLE op 2, 3 en 4 september

Sh2_2262_01__groot_
 

Wil je graag nog even nagenieten van de zomervakantie? Dat moet je tijdens het eerste weekend van september in Halle zijn. We geven met veel plezier een overzicht van de activiteite
Wat staat er op het programma?
Spectakulo
Op 2 en 3 september wordt het park van Buizingen omgetoverd tot een smeltkroes van muziek en cultuur. Een resem veelbelovende artiesten uit de reggae-, hiphop- en technowereld beklimmen vrijdag en zaterdag de twee podia van Spectakulo. Ook aan randactiviteiten is er geen gebrek: workshops van Cirkus in Beweging, streetart, totebagdesign, reuzenzeepbellen blazen, capoeira, voetbal, petanque, … De toegang is gratis. Het hele programma vind je op www.spectakulo.be.
Septemberkermis
Het eerste weekend van september vieren we traditioneel ‘Kermis ’t Halle’. Dan staat er een kermis op het J. Possozplein in het centrum van de stad en zijn er ook allerlei activiteiten.
Zaterdag om 18 uur treden op het Possozplein prins John en Benny Michiels op.
Kampioenschap Dweilorkesten
Halle vormt op zaterdag 3 september ook voor de elfde keer het decor voor het Internationaal Kampioenschap voor Dweilorkesten. Kom tussen 13u en 18u naar het centrum en geniet van de vrolijke deuntjes van de dweilorkesten. Om 18u30 worden de prijzen uitgedeeld.
Info: www.dweilfestivalhalle.be
Mobiliteitssalon ‘Toeters en Bellen’
Halattraction organiseert op zaterdag 3 en zondag 4 september het mobiliteitssalon Toeters en Bellen. Parking De Leide wordt één grote openlucht-showroom met auto’s en fietsen. Met de start van het nieuwe schooljaar is dat een ideaal moment om je fiets gratis te laten graveren. Breng ook zeker een bezoek aan het veiligheidsdorp.
Zaterdag van 11u tot 20u en zondag van 11u tot 18u. De toegang is gratis.
Info: halattraction.be/portfolio/mobiliteitssalon/ |https://www.facebook.com/OfficialCarnavalHalle/
Boekenkaftdag ‘Ezelsoor’
‘Ezelsoor’ is een gratis boekenkaftfeestje met origineel kaftpapier, fijne etiketten en straffe illustratoren die jouw boek uniek maken.
Op zaterdag 4 september kan je tussen 10u en 15u je kaftpapier komen kiezen in CC ’t Vondel (J. Possozplein 40, 1500 Halle) én kan je meteen je boeken, schriften, of agenda kaften.
Info: www.ezelsoor.info
Opendeurdag Kunstacademie
Op zaterdag 3 september zwaait de academie haar deuren open. Iedereen die wil komen kennismaken, is welkom tussen 10u en 15u op de verschillende campussen (Servais, De Meiboom, Leide). Om 10u30 tekenen onze dansers onder begeleiding van het saxofoonensemble present op de Grote Markt voor een heuse flashmob.
Info: www.kunstacademiehalle.be
Familiedag Collect&Go op 4 september
Op zondag 4 september vindt de allereerste Familiedag Collect&Go plaats in Halle. Plezier voor het hele gezin verzekerd met het Fruitspringkastelenfestival (van 12u tot 16u) en optredens van Plop (18u), Camille (19u) en Willy Sommers (20u) op het Stationsplein. De toegang is gratis.
Info: www.collectandgo.be/colruyt/nl/summer-roadshow
Verkeershinder en bereikbaarheid
Naar aanleiding van de evenementen en de markt in onze stad tijdens het weekend van 2, 3 en 4 september zal in het centrum het J. Possozplein en parking De Leide afgesloten worden. De markt op zaterdag 3 september vindt plaats op parking De Bres. Die zal na 14u opnieuw bereikbaar zijn.
De kermis wordt op donderdag 1 september opgesteld op het J. Possozplein. Ze staat er tot en met woensdag 7 september. Het deel tussen de rotonde en de inrit van woonzorgcentrum Sint-Augustinus blijft open voor plaatselijk verkeer. Om het verkeer van de Vuurkruisenstraat en de Parklaan weg te kunnen leiden, wordt de Dijkstraat opengesteld. Op het kruispunt van de Dijkstraat /Willamekaai zullen er verkeerslichten geplaatst worden.
Maak gebruik van de shuttlebus
Op zaterdag kan je van 9u tot 18u gebruik maken van de gratis shuttlebus. Die stopt aan volgende haltes: Parking Nederhem, rotonde Vandenpeereboomstraat, station, Basiliekstraat, Leide en de Slingerweg.
Kom te voet of met de fiets
Woon je in de buurt? Kom dan best te voet of met de fiets. Een overzicht van alle fietsenstallingen vind je op kaart.halle.be
Tijdelijk minder parkeerplaatsen
Tijdens het weekend zullen er ook een aantal parkeerplaatsen niet gebruikt kunnen worden. Vooral op zaterdagvoormiddag zal het aantal parkeerplaatsen beperkt zijn. Zo zijn de parking Leide en het J. Possozplein het hele weekend afgesloten. De grote parking De Bres zal dicht zijn tot 14u. Tijdens het weekend kan je ook altijd terecht op de gratis parkings:

  • Parking Bres (za. vanaf 14u)
  • Parking Nederhem
  • Stationsparking
  • Parking Gooikenaar
  • Parking Welkomstlaan
  • Spoorwegstraat
  • Parking Klaar
  • Parking Oudstrijdersplein

Een volledig overzicht van alle parkings en parkeerzones vind je op kaart.halle.be.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
30 aug 2022
Marc Sluys
Emile Devogeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 02 dec 2022
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 01 dec 2022
Devogeleer Emile | 28 nov 2022

archief