Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts begint nieuw schooljaar in GO! Technisch Atheneum HALLE

C21

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts begint nieuw schooljaar in GO! Technisch Atheneum HALLE

Weyts_go_technisch_halle_
 

 Traditiegetrouw is 1 september ook best een spannende dag voor Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts. Op deze eerste schooldag brengt hij een bezoek aan vier boeiende scholen. ’s Ochtends vroeg kon Weyts de eerstejaars leerlingen van het GO! Technisch Atheneum Halle verwelkomen en hen naar de klassen begeleiden. Daarnaast stond een bezoek aan de nieuwbouwsite op het programma en stelde Agoria nieuwe leermiddelen uit de industrie en het bedrijfsleven voor die in de klas gebruikt kunnen worden.

Donderdag trappen onderwijsminister Ben Weyts en Agoria Vlaanderen het nieuwe schooljaar af in GO! technisch atheneum Halle. Digitalisering staat centraal bij het atheneum. Agoria Vlaanderen zal er nieuwe digitale modules uit bedrijven voorstellen voor de richting Elektromechanische technieken en Lassen. Die zullen gebruikt worden in praktijkvakken.

 

Vickie Dekocker, senior expert onderwijs en arbeidsmarkt bij Agoria Vlaanderen, licht al een tipje van de sluier op: “Tijdens corona is er veel leermateriaal ontwikkeld binnen bedrijven om medewerkers op te leiden. Er ligt hier immense opportuniteit om dit materiaal nu te beschikking te stellen voor klassen. Natuurlijk is het belangrijk om het materiaal klasklaar te maken. Als Agoria Vlaanderen hebben we voor programmeerbare logische sturing en virtuele lascontrole een klasklare module uitgewerkt. Maar de ambitie is om nog meer materiaal ter beschikking te stellen voor scholen in Vlaanderen. Samen willen we verder (digi)springen in ons onderwijs.”

 

Maggy Vankeerberghen (directeur GO! technisch atheneum Halle): “Inzetten op vernieuwing is altijd een van de prioriteiten geweest van het technisch atheneum. Met Agoria werken we nu verder uit door te kijken hoe materiaal uit bedrijven kan ingezet worden in onze school om de leerlingen zelfstandiger op te leiden en dit met reële oefeningen uit de praktijk.”

 

Vlaams onderwijsminister Ben Weyts: “Met Digisprong hebben we scholen inzake digitalisering van een achterstand naar een voorsprong gebracht. Digitalisering is een hefboom voor meer onderwijskwaliteit. Zo wordt er bijvoorbeeld digitale inhoud in de klas gebruikt. Praktijkvoorbeelden met digitale inoefenmodules uit het bedrijfsleven die tijdens de lessenkunnen gebruikt worden, zijn hier een mooi voorbeeld van.”

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
01 sep 2022
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 02 dec 2022
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 01 dec 2022
Devogeleer Emile | 28 nov 2022

archief