ANPR-camera noteerde overtredingen aan werken Infrabel langs Edingensesteenweg

C21

ANPR-camera noteerde overtredingen aan werken Infrabel langs Edingensesteenweg

_apnr_flitspaall_
 

Na talrijke vaststellingen van verkeersovertredingen aan de werken door Infrabel langs de Edingensesteenweg heeft de stad in samenwerking met de politiezone extra maatregelen genomen. De plaatsing van een ledbord en een ANPR-camera zet aan tot meer voorzichtigheid om de veiligheid van alle weggebruikers te garanderen.
Werken duren tot eind september
Tot eind september voert Infrabel renovatiewerken uit aan de spoorbrug aan de Edingensesteenweg in Halle. De brug dateert uit de jaren dertig en de waterdichting is aan vernieuwing toe. Om de verkeershinder zo veel mogelijk te beperken, verlopen de werken in verschillende fasen. Fietsers en voetgangers kunnen tijdens de volledige duur van de werken de brug in beide richtingen gebruiken.
Omleiding voor autoverkeer
Autoverkeer is momenteel alleen mogelijk in de richting van Hondzocht. Enkel bussen mogen ook richting Halle: daarvoor zijn verkeerslichten voorzien en het verkeersbord C1 met onderbord ‘Uitgezonderd bus’. De politie stelt echter vast dat heel wat autobestuurders toch richting Halle proberen te rijden. Dit leidt jammer genoeg niet alleen tot meer opstoppingen, maar ook tot gevaarlijke situaties voor andere weggebruikers.
155 vastgestelde overtredingen
Om de veiligheid van iedereen te garanderen, besliste de stad in overleg met de politiezone om extra maatregelen te treffen zodat de tijdelijke verkeersregeling beter wordt gerespecteerd. Intussen is een ANPR-camera geplaatst: voor de periode tussen 12 en 22 augustus stelde de politie in totaal 155 boetes op. Bijkomend plaatste de politie ook een mobiel ledbord tussen afrit 22 van de E429 en de werken om het doorgangsverbod en het cameratoezicht duidelijk aan te kondigen.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
10 sep 2022
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 02 dec 2023
Marc Sluys | 30 nov 2023
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 30 nov 2023

archief