15 jaar Confrérie en nieuwe reuzen van de Brusselpoort in HALLE

C21

15 jaar Confrérie en nieuwe reuzen van de Brusselpoort in HALLE

Halle_car_kleine_vaantjesboer_
 

De nieuwe reuzen van de Brusselpoort zijn inmiddels bijna klaar; nog een likje verf en vernis hier en daar, bevriende naaisters schieten in gang met de stof voor de kleren en de onderstellen met wielen zijn volop in ontwikkeling. 

 

Ter gelegenheid van de vijftiende verjaardag van de Confrérie van de Vaantjesboer zal op 1 en 2 oktober 2022 een heus feestweekend worden georganiseerd. Op zaterdag 1 oktober 2022 kan je de opbouw van de reuzen komen bezichtigen op het Cardijnplein en wordt de kleine Vaantjesboer op de Beestenmarkt aangekleed als Hofmaarschalk met bijbehorende formaliteiten. Om de herboren reuzen een gepast welkom te geven, vindt op zondag 2 oktober een feestelijke intrede plaats aan en rond de Brusselpoort in het bijzijn van de vijf andere Halse reuzen, met een apotheose aan het Heilig-Hart & College.

 

De Confrérie wil hierbij iedereen uitdrukkelijk bedanken die heeft bijgedragen tot 15 jaar Halse folklore en reuzencultuur: de confraters, ex-confraters, partners, sponsors, leden, sympathisanten, helpende handen, de pers, de stad Halle, de cultuurraad, de carnavalswereld en vele anderen.

 

Met reusachtige groeten,

De Confrérie van de Vaantjesboer:

Luk Pieters, Laurent Cornil, Dirk Hoornaert, Pieter Belaen, Hubert Debraekeleer, Laurent D’Hollander, Johan De Neef, Els Merckx, Lucien Merckx, José Nerinckx, Johan Ramon, Herman Van Laet, Patrick Vandenbrande, Marcel Vanderstraeten, 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
05 sep 2022
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 30 sep 2022
Marc Sluys | 26 sep 2022

archief