Een nieuwe app voor HALLE opgelet met digibeten zegt N-VA-raadslid Eva Demesmaeker

C21

Een nieuwe app voor HALLE opgelet met digibeten zegt N-VA-raadslid Eva Demesmaeker

Schermafbeelding_2022-09-14_om_22
 

Halle wordt een van de eerste gemeenten die een lokale variant van de Mijn Burgerprofiel-app van de Vlaamse overheid uitbrengen. De app zal over een hele reeks nieuwe functies beschikken. De stad wil de inwoners volop betrekken bij de ontwikkeling van die functies.
De nieuwe Halle-app wordt een lokale variant van de Mijn Burgerprofiel-app, die de Vlaamse overheid onlangs lanceerde. Halle wordt een van de eerste gemeenten die een lokale app zal uitbrengen. Daarvoor werkte de stad de voorbije maanden intensief samen met de ontwikkelaars van de Vlaamse overheid. Ook de andere 90 gemeenten die over een eigen ‘Onze Stad App’ beschikken, schakelen de komende jaren over op het platform van Mijn Burgerprofiel.
Heel wat nieuwe functies
De nieuwe app zal een reeks nieuwe functies hebben. Zo vraag je in een handomdraai attesten en vergunningen aan. In een handige brievenbus kan je berichten bekijken van de overheid. En daar blijft het niet bij, want stap voor stap zullen meer functies toegevoegd worden aan de app.
Jouw mening telt!
De stad zal de inwoners voluit betrekken bij de uitbouw van de nieuwe Halle-app. Medewerkers gaan de straat op om naar de wensen en voorkeuren van inwoners te peilen, er komt een bevraging én inwoners krijgen de kans om mee te werken aan nieuwe functies voor de stadsapp. In oktober gaan we daarmee al van start. Voor dit onderzoek werken we samen met Sint-Niklaas, Lokeren, Haacht, Grimbergen en Zemst. Dit project krijgt ook steun van de Vlaamse overheid: we kunnen rekenen op een subsidiebedrag van €75.968,64. Daarmee wil de Vlaamse overheid lokale besturen helpen om een sprong voorwaarts te maken op het vlak van digitalisering.
Download binnenkort de nieuwe app
De nieuwe app is een andere applicatie dan de oude. Als het zover is, zal je de nieuwe app dus moeten downloaden op je iPhone of Android-toestel. De oude app wordt vanaf dan niet meer geüpdatet en kan je schrappen. Maak je geen zorgen, de oude app zal niet meteen verdwijnen. De stad voorziet ook een ruime overgangsperiode en een intensieve communicatiecampagne.
Stadsapp Halle: extra hulp voor digibeten welkom
De nieuwe stadsapp, mede-ontwikkeld door de Vlaamse overheid, biedt heel wat mogelijkheden. Maar niet alle burgers zullen hier even vlot mee om kunnen. N-VA-raadslid Eva Demesmaeker pleit ervoor hulp te voorzien voor mensen die niet goed mee kunnen in de digitale wereld.
‘Al deze informatie gebundeld in een app is bijzonder nuttig. Om zo veel mogelijk mensen mee te krijgen in dit verhaal is bijzondere aandacht nodig voor de groep mensen die moeilijk overweg kan met een smartphone’, vertelt raadslid Eva Demesmaeker. 
Demesmaeker stelt voor dat het stadsbestuur infosessies en workshops organiseert om deze mensen wegwijs te maken in de nieuwe app. Zo kan ze extra hulp aanbieden bij het installeren van de app of uitleg voorzien bij de voornaamste functies van de nieuwe stadsapp. 
‘Het zijn deze kleine dingen die maken dat we alle Hallenaren, ook deze met beperkte digitale vaardigheden, betrokken houden en hen de kans bieden om mee te evolueren met nieuwe technologie en zo op de hoogte te blijven van wat er in onze stad leeft’, besluit Demesmaeker.

 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
14 sep 2022
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 26 jan 2023

archief