Kunsttentoonstelling -Dementie in Woord en Beeld- in OCMW HALLE

C21

Kunsttentoonstelling -Dementie in Woord en Beeld- in OCMW HALLE

Img_7003
 
Naar aanleiding van Wereld Alzheimerdag op 21 september opent het WZC Zonnig Huis een kunsttentoonstelling die aandacht vraagt voor dementie. Zowel in woord en beeld wordt dementie in de kijker geplaatst 
Uit het boek "Dichterbij" haalden we wat gedichten rond dementie. De naam van deze bundel werd gezocht bij een lied van Stef Bos "Was ik maar een dichter, dan kon ik dichter bij jou zijn" De gedichten werden geschreven door mensen die op een of ander manier betrokken zijn bij de ziekte "dementie" Met woorden heeft eenieder van hen geprobeerd om menselijke, waarachtige kunst neer te schrijven. Een kleine selectie van deze gedichten wordt tentoongesteld. 
Naast de gedichten stellen we jullie ook graag foto's voor. Deze foto's komen uit de tentoonstelling "Ik, Jij, samen Mens", een samenwerking van ECD en Cera. Met de foto's wil Leo De Bock aantonen dat mensen met dementie, ondanks hun dementie nog tot veel in staat zijn. Ze blijven volwaardige mensen waarbij hun aandoening niet centraal staat. 
Tot einde november is de tentoonstelling te bezichtigen in de cafetaria, patio en inkomhal! van het WZC Zonnig Huis. 
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
21 sep 2022
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief