Bijkomende wegmarkeringen maken kruispunt Sint-Rochusstraat in HALLE veiliger

C21

Bijkomende wegmarkeringen maken kruispunt Sint-Rochusstraat in HALLE veiliger

Schermafbeelding_2022-10-03_om_17
 

Er komen rode fietspaden op het kruispunt van de Sint-Rochusstraat met de Vogelpers en de Vandenpeereboomstraat, terwijl de zebrapaden verschuiven om wagens meer plaats te geven voor de stopstreep. Op die manier verhoogt Halle de veiligheid voor fietsers en voetgangers.
Voorrang blijft voor fietsers op route Bospoortbrug en Sint-Rochus
Sinds de opening van de Misiabrug op 9 juli 2022 geldt er een nieuw circulatieplan voor het verkeer in Halle. Daarbij is de Bospoortbrug gesloten voor gemotoriseerd verkeer. Fietsers kunnen wel over de brug rijden van en naar het centrum, voetgangers kunnen gebruikmaken van de houten Baileybrug ernaast. Hierbij blijft op het kruispunt van de Sint-Rochusstraat de voorheen geldende voorrangsregel behouden. Het verkeer komende van zowel de Vogelpers als de Vandenpeereboomstraat moet dus voorrang verlenen aan fietsers op de route Sint-Rochus en Bospoortbrug.

Met deze keuze respecteren we ook het STOP-principe waarbij stappers en trappers voorrang krijgen op openbaar vervoer en personenwagens. Ook voor de voetgangers en fietsers is dit kruispunt en belangrijke as.
Aanpakken van overtredingen met bijkomende markeringen
De afgelopen weken werden echter verschillende overtredingen vastgesteld waarbij wagens de stopstreep aan de Vandenpeereboomstraat en de Vogelpers negeerden en geen voorrang verleenden aan het fietsverkeer. De stad wil daarom de aanwezigheid van fietsers extra benadrukken door rode fietspadmarkeringen aan te brengen op het kruispunt.
Daarbij verschuiven ook de zebrapaden in de Vogelpers en de Vandenpeereboomstraat, verder weg van het kruispunt. Op die manier is er voldoende plaats voor wagens tussen de stopstreep en het zebrapad om halt te houden zonder de overgang voor voetgangers te belemmeren. Deze aanpassingen van de wegmarkeringen zijn in oktober gepland, indien de weersomstandigheden het toelaten. Ze zullen het verkeer voor alle weggebruikers veiliger maken. De stad zal de maatregel regelmatig evalueren.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
03 okt 2022
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 14 apr 2024
Devogeleer Emile | 13 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 13 apr 2024

archief