Fietsersbond HALLE beloont goed verlichte fietsers met lekkers

C21

Fietsersbond HALLE beloont goed verlichte fietsers met lekkers

Schermafbeelding_2022-10-27_om_11
 

Wie vanochtend met de fiets langs het station reed, kon het niet missen: de jaarlijkse verlichtingsactie van Fietsersbond Halle, in samenwerking met de Politie Zennevallei. De vrijwilligers vatten post aan het kruispunt met de Bospoortbrug om onvoldoende verlichte fietsers te sensibiliseren. 
De dagen worden weer korter. Als fietser is het extra belangrijk om hierop voorbereid te zijn. Heb je je lichtjes wel mee? Doen die batterijen het nog? En hoe zat het ook weer met reflectoren? De Fietsersbond Halle zette zich daarom, samen met de Politiezone Zennevallei, in om fietsers letterlijk in de spotlight te zetten. De verlichtingscampagne heeft als doel om te sensibiliseren over de juiste fietsverlichting en is een letterlijk lichtpuntje in het donker voor de onverlichte fietser. 
De enkelingen met onvoldoende verlichting kregen voor één keer geen boete, maar een set kwalitatieve oplaadbare fietslichtjes. De fietsers met goede verlichting werden beloond met wat lekkers. Gelukkig was dit de overgrote meerderheid. Het aantal fietsers zit ook duidelijk in de lift. “De koekjes vlogen snel de deur uit. Volgende keer moeten we er meer voorzien!”, getuigen de vrijwilligers van de Fietsersbond. Ze telden 199 goed verlichte en 35 onvoldoende verlichte fietsers.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
27 okt 2022
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 30 nov 2023
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 30 nov 2023

archief