Studeer je mee-atelier zoekt studiecoaches voor huiswerkbegeleiding in HALLE

C21

Studeer je mee-atelier zoekt studiecoaches voor huiswerkbegeleiding in HALLE

Schermafbeelding_2022-10-27_om_23
 

Stad Halle lanceert het gloednieuwe ‘Studeer je mee’-atelier om leerlingen met leerachterstand te begeleiden bij het huiswerk. Mét een warme oproep naar studiecoaches! 
‘Studeer je mee’-atelier
Tijdens de coronapandemie ging onze stad van start met het leerbuddyproject. Via dit initiatief gingen vrijwilligers aan de slag met leerlingen uit het Halse onderwijs die een leerachterstand hadden opgelopen. Omdat de vraag naar begeleiding nog altijd hoog is, bouwt de stad verder op het succes van dit project met het gloednieuwe initiatief ‘Studeer je mee?’-atelier. Hierbij ligt de focus op huiswerkbegeleiding.
Leren leren
Studiecoaches helpen leerlingen met een leerachterstand door hen te begeleiden met hun huiswerk. Zo leren ze o.a. zelfstandig werken, een passende studiemethode ontwikkelen en de nodige structuur, planningen en pauzes inlassen. Meertalige leerlingen die moeilijkheden ondervinden met de schooltaal kunnen op aangepaste begeleiding rekenen. Bijlessen komen in het atelier niet aan bod.
Praktisch
Het ‘Studeer je mee?’-atelier gaat van start in januari 2023 en loopt tot en met juni 2023. De ingeschreven Halse scholen kunnen leerlingen uit de lagere school en het secundair onderwijs aanmelden. In het lager onderwijs worden de ateliers op de betrokken scholen georganiseerd. Die vertrouwde omgeving heeft voor jongere leerlingen een positieve impact op het leerproces.  Voor de secundaire scholen vinden de ateliers plaats in JC De Kazerne. Door de studenten in deze prikkelarme ruimte te ontvangen, maken ze meteen ook kennis met de locaties van de blokspot, het JAC en Overkop.
Gezocht: studiecoaches!
Voel jij je geroepen om als studiecoach mee je schouders te zetten onder dit initiatief? Meld je dan aan, uiterlijk op zondag 20 november 2022, via https://www.halle.be/inschrijving-studiecoach.

Profiel:

  • Je ondersteunt op vrijwillige basis of in kader van een stage leerlingen bij het ‘leren leren’. Vakinhoudelijke kennis is niet noodzakelijk, maar kan een meerwaarde zijn.
  • Je kan je van januari 2023 t.e.m. juni 2023 wekelijks +/- 3 uur vrijmaken.
  • Er wordt voor deze periode een vrijwilligersovereenkomst (incl. verzekering) gesloten. 
  • Je neemt deel aan alle nodige opstartgesprekken, zowel met de stad als met de betrokken scholen.
  • Je neemt deel aan de intervisiemomenten en/of vormingsdagen.
  • Je koppelt op regelmatige basis terug over de evolutie van de leerlingen en de ondernomen stappen.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
27 okt 2022
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 10 dec 2023
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 07 dec 2023
Marc Sluys | 02 dec 2023

archief