Gratis infosessies: starten met je eigen zaak als 45-plusser in HALLE

C21

Gratis infosessies: starten met je eigen zaak als 45-plusser in HALLE

Schermafbeelding_2022-10-27_om_23
 

Droom je als 45-plusser van een carrièrewending? Misschien is een eigen zaak je droom? De online informatiesessies van START 45+ helpen je om goed voorbereid de stap naar het zelfstandig ondernemen te zetten.
Wat is START 45+?
Het startersinitiatief START 45+ is een organisatie van vzw Integraal, gespecialiseerd in advies en hulp bij toekomstplanning, in samenwerking met Liantis en UNIZO en met de ondersteuning van het Vlaams Agentschap Innoveren & Ondernemen (VLAIO). Tijdens deze 3 reeks van webinars in december krijg je de kans om praktische kennis op te doen over de belangrijkste zaken die bij de opstart van een eigen zaak komen kijken, zoals de startmodaliteiten en -formaliteiten, de opmaak van een businessplan en een financieel plan, het sociaal statuut van zelfstandigen, de bijdragenregeling in hoofd- en bijberoep, de (aanvullende) sociale bescherming, mogelijke ondersteunings- en subsidiemogelijkheden, startersleningen en ondernemersvaardigheden voor 45-plussers.
Wanneer vinden de 3 sessies plaats?

  • Donderdag 1 december van 19u tot 21u - Hoe start ik op als zelfstandige?

(gastsprekers Liantis ondernemingsloket, UNIZO Startersdienst, VLAIO en VDAB)

Deze sessie behandelt alle stappen voor een vlotte opstart. Bovendien kom je alles te weten over de beschikbare steunmaatregelen, transitiepremies en individuele begeleidingsmogelijkheden.

  • Donderdag 8 december van 19u tot 21u - Optimalisatie van sociale zekerheid en bescherming bij starten na 45.

(gastspreker Liantis kenniscentrum)

Deze sessie gaat dieper in op de gevolgen van een overgang naar een zelfstandige activiteit voor je sociale rechten, sociaal statuut en aanvullende sociale bescherming.

  • Donderdag 15 december van 19u tot 21u - Op ondernemen staat geen leeftijd!

(gastsprekers Liantis talent services en Overnamemarkt.be)

Deze webinar behandelt ondernemerscompetenties en het persoonlijk ontwikkelingsproces als beginnende 45+ zelfstandige ondernemer. Tijdens de sessie komen verschillende startersideeën aan bod aan de hand van praktijkvoorbeelden en de mogelijkheid voor een overname van een bestaande zaak.
Praktische info:

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
27 okt 2022
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 28 nov 2022

archief