Verenigde Handelaars HALLE trekken aan de alarmbel en zeggen het overleg met de stad op

C21

Verenigde Handelaars HALLE trekken aan de alarmbel en zeggen het overleg met de stad op

Schermafbeelding_2022-11-18_om_20
 

De Verenigde Handelaars van Halle maken zich grote zorgen over de economische crisis die als een donkere wolk ook boven de Halse binnenstad hangt. Na covid is dit misschien de crisis teveel voor een aantal handelaars. De signalen die VHH ontvangt nopen inderdaad tot grote ongerustheid. Zover willen de Verenigde Handelaars het niet laten komen en ze hebben meteen een plan opgevat om samen met de stad een campagne op te zetten om de volgende maanden de rode loper uit te rollen voor iedere klant met een gratis-parkingcampagne voor de komende maanden. Na een aantal overlegmomenten tussen de Verenigde Handelaars Halle en de stad kwam dan afgelopen vrijdag als een donderslag bij heldere hemel het bericht dat de stad op geen enkele wijze bereid was om hierin mee te gaan. Net zoals de federale en Vlaamse beleidsniveaus alles in het werk stellen om het leed van de mensen te verzachten en de ondernemers op soms symbolische wijze een hart onder de riem te steken, hadden de Verenigde Handelaars dit ook van het lokaal beleid verwacht.

De Verenigde Handelaars zijn er zich van bewust dat het parkeerbeleid altijd voer voor discussie is en zal zijn. Na het desastreuze beleid van vorig jaar is er onder impuls van diezelfde handelaars werk gemaakt van verbetering en bijsturing. Natuurlijk is het nooit voldoende voor ondernemers die iedere dag het beste van zich zelf moeten geven om de klanten te bedienen maar het overleg heeft destijds wel opgeleverd. Dat heet een compromis. Ook nu was er de vraag om 6 maanden gratis parking te geven zodat mensen zich geen zorgen moeten maken bij het zoeken van een parkeerplaats of het riskeren van een boete. Alle focus kan dan gaan naar meer economische activiteit. Dit betekent extra omzet voor de ondernemer en vooral een zorgeloos bezoekje van de Hallenaar aan de binnenstad. De mensen hebben vandaag al genoeg aan hun hoofd en dan is elke geste een lichtpuntje. Mensen hebben nood aan dergelijke positieve signalen. We leven in bijzondere uitdagende tijden en dat vraagt om bijzondere maatregelen. Dan moeten we allemaal bijsturen en bepaalde beslissingen uit het verleden even on hold zetten. Ook als dit even de hoge inkomsten die de stad iedere dag uit het parkeren haalt, bevriest. Het parkeerbeleid kan geen pasmunt zijn om de rekening te laten kloppen. Het moet een middel zijn om meer volk naar de stad te krijgen. Liever even zoeken naar een lege plaats dan meteen een plek vinden in een voor de rest lege stad. De handelaars beseffen goed dat hiermee al de problemen en uitdagingen voor een leefbare binnenstad niet zijn opgelost maar zoals gezegd, nood breekt wet. 

Vol goede hoop hebben de Verenigde Handelaars dit overleg met het stadsbestuur aangevat en de eerste feedback van de stad was dan ook voorzichtig positief. Men begrijpt dat het bijzondere moeilijke tijden zijn voor iedereen en dat er dus noodmaatregelen nodig zijn.
Waarom het stadsbestuur halsstarrig nu plots weigert in te gaan op deze noodkreet en zelfs geen enkel compromis voorstelt is een mokerslag voor de Halse ondernemer maar vooral een hardvochtig standpunt ten aanzien van de bewoner en klant die elke attentie vandaag naar waarde weet te schatten.

Als dit de toon is voor onderhandelingen, dan worden het nog spannende tijden wanneer de discussie over een volledig verkeersvrij J. Possozplein en Leide volgend jaar wordt ingesneden. Dan is het helemaal over en out voor heel wat handelaars.  

De handelaars zullen het hier niet bij laten en bereiden zich voor op acties. 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
18 nov 2022
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 10 dec 2023
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 07 dec 2023
Marc Sluys | 02 dec 2023

archief