Heb jij ideeën voor het gebruik van de Sint-Rochuskerk HALLE?

C21

Heb jij ideeën voor het gebruik van de Sint-Rochuskerk HALLE?

Schermafbeelding_2022-11-24_om_22
 

In de loop van 2023 kan de Sint-Rochuskerk heropenen. Hierbij zijn er verschillende mogelijkheden om een deel van de kerkruimte en lokalen te gebruiken. Daarom vragen we graag de hulp van de buurtbewoners en ook van Halse verenigingen, organisaties en andere geïnteresseerden.
De kerk krijgt een nevenbestemming. Dat wil zeggen dat naast de misvieringen, begrafenissen, communies en dergelijke, (een deel van) de kerk ook anders gebruikt kan worden. Ook de ontmoetingsruimtes in de kelder worden aangepakt en kunnen nieuwe functies krijgen.
Hoe zou jij de kerk nog willen gebruiken?
Elke geïnteresseerde kan de bevraging hier invullen. Je kan ook een papieren vragenlijst bekomen op de infoavond van 7 december of in de parochiezaal van Sint-Rochus (Melkerijstraat 84). Tot en met 8 januari 2023 kan je ons jouw antwoorden bezorgen.
Ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Wil je verder meedenken? Kom dan zeker langs op de infoavond en participatiesessie! 

  • Woensdag 7 december: Infoavond op het stadhuis Halle van 19u30 tot 21u:
    • hier lichten we graag de restauratie toe, bespreken we de context, overlopen we verschillende mogelijkheden met voorbeelden en is er ruimte voor vragen. 
  • Donderdag 16 maart 2023: Participatiesessie om 19u:
    • hier worden de resultaten van de bevraging toegelicht, er komen enkele suggesties aan bod en de mogelijkheden worden verder besproken en uitgewerkt met de aanwezigen.
    • Inschrijven kan via de bevraging, meer info volgt.

Voor de bevraging en de infosessies werkt stad Halle samen met de kerkfabriek van Sint-Rochus en PARCUM (expertisecentrum voor religieuze kunst en cultuur).

Alvast heel erg bedankt voor jullie tijd en ideeën!

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
24 nov 2022
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 07 dec 2023
Marc Sluys | 02 dec 2023
Marc Sluys | 30 nov 2023

archief