Groene gevels voor een aantrekkelijke HALSE binnenstad

C21

Groene gevels voor een aantrekkelijke HALSE binnenstad

Schermafbeelding_2022-12-01_om_15
 

Om de binnenstad aantrekkelijker te maken, wil de stad haar winkelkerngebied vergroenen door middel van geveltuinen en groenslingers. Handelaars en eigenaars van handelspanden kunnen dat gevelgroen kosteloos bij de stad aanvragen. Op maandag 12 december is er een infosessie rond het initiatief.

Het Halse winkelkerngebied is toe aan een opfrissing. Vergroening kan daartoe een mooie bijdrage leveren. Daarom biedt de stad, na overleg met de handelaars, aan om panden in het Halse winkelkerngebied op te fleuren met geveltuinen en groenslingers. Deze begroeiing heeft een positieve invloed op de omgeving en beleving van bezoekers. Daarnaast kadert het project ook binnen de doelstelling om Halle kwalitatief te vergroenen. Het gevelgroen zorgt tijdens hete zomers voor verkoeling, versterkt de biodiversiteit en is goed voor de luchtkwaliteit.

Handelaars kunnen het gevelgroen voor hun pand kosteloos bij de stad aanvragen. De bedoeling is om al vanaf februari 2023 enkele groenslingers en geveltuinen aan te leggen. Het verdere onderhoud van het groen is in handen van de handelaars, tenzij de beplanting hoger dan 2 meter komt. In dat geval zal de stad instaan voor het onderhoud.
Infomoment voor handelaars en eigenaars van handelspanden
Op maandag 12 december houden we een infomoment over het initiatief. Handelaars en eigenaars van handelspanden kunnen dan vragen stellen en informatie krijgen over welke klimplanten het meest geschikt zijn, welke klimhulp ze het best gebruiken, enzovoort. Wil je graag meer weten over het gevelgroen? Kom dan zeker eens luisteren! Inschrijven voor deze infosessie kan via lokale.economie@halle.be

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
01 dec 2022
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief