CoderDojo HALLE CDJH Vlamt lanceert een interactief stadsspel voor jong en oud.

C21

CoderDojo HALLE CDJH Vlamt lanceert een interactief stadsspel voor jong en oud.

Img_b94176f637e3-1
 

 Op 17 december 2022 lanceren de kinderen en vrijwilligers van CoderDojo Halle CDJH Vlamt, een interactief stadsspel voor jong en oud. CoderDojo Halle is een groep van een 8-tal vrijwilligers die sinds 2016 maandelijks gratis programmeerworkshops aanbiedt aan kinderen tussen 8 en 18.

De afgelopen maanden hebben de vrijwilligers samen met de kinderen gewerkt aan dit stadsspel. Er werd gesoldeerd (ook door de jongsten), geprogrammeerd en geknutseld. Het resultaat zal vanaf 17 december te zien zijn op de website https://cdjhvlamt.be/.

Het stadsspel zelf is een zoektocht naar "vlammetjes". Zo'n vlammetje is een programeerbare ledstrip, die gekoppeld wordt aan het internet. Op een kaart op de website zal je een 15tal locaties zien, waar vlammetjes voor de ruit zullen hangen, samen met een QR code. Eens die QR-code ingelezen, wordt de besturing van het vlammetje vrijgespeeld, en zal je via je smartphone de ledjes kunnen aansturen en een ander lichtpatroon laten zien. Uiteraard is het spelen van het spel gratis.

Nog op https://cdjhvlamt.be/ zullen we enkele online spelletjes posten, ook geprogrammeerd door onze kinderen.

Een ideaal iets om te doen tijdens de kerstvakantie, lijkt ons.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
11 dec 2022
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 23 mrt 2024
Marc Sluys | 23 mrt 2024

archief