Openbaar onderzoek naar toegankelijkheid Thérèsiabos in BUIZINGEN

C21

Openbaar onderzoek naar toegankelijkheid Thérèsiabos in BUIZINGEN

Scherm__afbeelding_2023-01-12_om_21
 

Langs het Zennepad, het wandelpad tussen het station van Buizingen en de Porseleinstraat, kom je terecht in een uniek stukje speelparadijs aan de Zenne. De stad start in januari 2023 met een openbaar onderzoek om de toegang tot dit natuurdomein Thérèsiabos (speelbos aan het Zennepad) toegankelijker te maken.
Thérèsiabos als nieuwe naam voor het natuurdomein
Hallenaren konden hun suggestie voor een nieuwe naam voor het speelbos indienen. Een mooi verhaal achter de suggestie ‘Thérèsiabos’ zorgde voor unanimiteit binnen de werkgroep. Halle kiest hiermee voor nog meer vrouwennamen in het straatbeeld én eert een van de lokale helden: Marie-Thérèse Degelaen. Samen met haar man Luc stond zij in Buizingen en ver daarbuiten bekend als fervente mooimaker. Gewapend met kar en knijpers, spendeerden ze uren in de natuur om er alle afval op te ruimen. Na haar overlijden herinnert de naam van dit mooie stukje natuur aan de Zenne voor altijd aan haar onverdroten inzet.
Avonturen in het speelbos
Klimmen, klauteren en je fantasie de vrije loop laten, het kan allemaal in het speelbos van natuurdomein Thérèsiabos langs de Zenne. Het Zennepad tussen het station van Buizingen en de Porseleinstraat is geliefd door wandelaars én avontuurlijke kinderen en jongeren. Een openbaar onderzoek, dat nog loopt tot en met 31 januari, buigt zich over de toegankelijkheid van het domein. Bedoeling is om onder meer een stuk van het Zennepad toegankelijk te maken voor fietsers, zodat je voortaan op een sportieve manier aan het speelbos geraakt. Aan de inkom zal je je fiets veilig kunnen achterlaten in de fietsnietjes.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
12 jan 2023
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief