HALLE – Kunstwerk van Misia Sert nieuw pronkstuk in Villa Servais

C21

HALLE – Kunstwerk van Misia Sert nieuw pronkstuk in Villa Servais

Misia_sert_-_villa_servais
HALLE – Kunstwerk van Misia Sert nieuw pronkstuk in Villa Servais - Emile Devogeleer
 

Met de jaarlijkse champagne en geuze verkoop hoopt Geert Depoorter een kunstwerk van Misia Godebska-Sert aan te kopen en een plaatsje te geven in de Villa Servais, Misia was de dochter van Sophie Servais en Cyprien Godebski. Haar moeder stierf tijdens de bevalling. Misia bracht een deel van haar kindertijd door in de Villa Servais in Halle bij haar grootmoeder.....

Ze trouwde in 1893 met Thadée Natanson, uitgever van het Parijse kunsttijdschrift La Revue Blanche. Zo kwam ze in contact met talrijke dichters en schilders. Auguste Renoir heeft Misia minstens acht maal geportretteerd. Ook Henri de Toulouse-Lautrec, Pierre Bonnard en Edouard Vuillard hebben Misia meermaals geschilderd. De naam ‘Misia Sert’ ontleende ze aan haar derde echtgenoot, de Spaanse kunstschilder José-Maria Sert y Badia.

Misia was ook thuis in de muziekwereld. Ze was zelf een begenadigd pianiste en had les gevolgd bij Gabriel Fauré. Ze was mecenas van de Ballets Russes van haar vrienden Serge Diaghilev en Igor Stravinsky en ze had een levenslange vriendschap met Maurice Ravel, die zijn La Valse aan haar opdroeg.

De flessen champagne met het nieuwe etiket en met de nieuwe capsule zijn nog steeds te koop in de Villa. De capsule illustreert een detail uit een kleurrijk kunstwerk van Misia.

Men kan nog flessen aanschaffen om te genieten van een heerlijk moment en op deze manier een stukje erfgoed opnieuw naar Halle te brengen.

Info en bestellen via https://villaservais.be/acties/eindejaarsactie-2022/

Afhalen kan zaterdag voormiddag of zondag namiddag aan de Villa Servais. Levering thuis is ook mogelijk op afspraak.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
20 jan 2023
Devogeleer Emile
© Devogeleer Emile
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief