Meer mensen in HALLE komen in aanmerking voor een assistentiewoning

C21

Meer mensen in HALLE komen in aanmerking voor een assistentiewoning

Img_4848
 

De stad Halle versoepelt de reglementen van haar seniorenverblijven. De belangrijkste wijziging is dat voortaan meer mensen in aanmerking komen voor een assistentiewoning. Zo kan je binnenkort al vanaf je 65 jaar verhuizen naar zo’n assistentiewoning. Ook wie niet in Halle woont, maar er familie heeft, er vroeger woonde of werkte voor de stad, komt in aanmerking.
Onze stad voert een aantal aanpassingen door in de reglementen van het woonzorgcentrum Zonnig Huis en de assistentiewoningen Ten Hove, Huiskensveld en Van Koekenbeek. Dat is nodig in het kader van het nieuwe woonzorgdecreet en de erkenningsvoorwaarden voor assistentiewoningen. Daarnaast wil Halle ook tegemoetkomen aan een aantal vragen van (kandidaat)-bewoners. 
Geen lange wachtlijsten
Goed om weten: de wachtlijsten voor het woonzorgcentrum en de assistentiewoningen zijn in Halle heel beperkt. Dankzij een groter aanbod van assistentiewoningen in onze stad en meer opties voor thuiszorg, zijn er nauwelijks wachtlijsten. Dat maakt het mogelijk om de opnamevoorwaarden te versoepelen.
Wie komt in aanmerking voor een assistentiewoning?

  • Je bent of je was ooit 5 jaar gedomicilieerd in Halle.
  • Je hebt familie in de eerste graad die minstens 5 jaar in Halle is gedomicilieerd.
  • Je hebt als werknemer of vrijwilliger gedurende 15 jaar voor de stad Halle gewerkt.

De leeftijd voor inschrijvingen wordt verlaagd van 75 jaar naar 65 jaar. Ook wie jonger is, komt in aanmerking als hij of zij voldoet aan een aantal medische criteria waaruit blijkt dat alleen wonen zonder hulp moeilijk is.  

Nog nieuw is dat er voortaan één wachtlijst is voor de verschillende assistentiewoningen Ten Hove, Huiskensveld en Van Koekenbeek. Dat vereenvoudigt de administratie voor de kandidaat-bewoners en de stad. Uiteraard kunnen kandidaat-bewoners hun voorkeur voor een specifieke locatie nog altijd doorgeven. 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
24 jan 2023
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief