Podcastreeks tzalwelzijn maakt welzijn bij jongeren bespreekbaar

C21

Podcastreeks tzalwelzijn maakt welzijn bij jongeren bespreekbaar

Scherm__afbeelding_2023-02-02_om_16
 

Stad Halle en JAC Halle – Vilvoorde brengen op vraag van Halse scholen een nieuwe podcastreeks rond welzijn bij jongeren uit. In deze reeks ‘tzalwelzijn’ komen verschillende thema’s aan bod, zoals jezelf zijn, grenzen durven stellen en omgaan met stress.
Start tijdens corona
Naar aanleiding van de coronapandemie en in het kader van het onderwijsbeleid van de stad Halle, organiseerde de dienst Kinderen en Jongeren in 2021 een driedelige podcastreeks over "Leren leren". De Halse scholen lieten weten dat de podcast een waardevolle ondersteuning vormde voor hun leerlingen. Bovendien gaven ze aan dat de gevolgen van de pandemie zich nog altijd laten voelen bij onze jongeren, ook op het gebied van welzijn. 
5 thema’s rond welzijn
Onze stad ontwikkelde daarom, in samenwerking met het JAC (jongerenwerking CAW – Centrum Algemeen Welzijnswerk), een gloednieuwe podcast. Onder de titel ‘tzwalwelzijn’ komen 5 thema’s rond welzijn aan bod: stress, rust, experimenteren, jezelf zijn en grenzen durven stellen. Elke aflevering biedt handvaten door te zorgen voor (h)erkenning van de thematiek. Bovendien toont de reeks ook de weg naar verschillende welzijnspartners en organisaties in Halle. Zo verkleint de drempel voor jongeren om zelf naar hulpverlening te stappen.
Lancering via digitale flyers en website
Via een digitale flyer wordt elke maand, van januari tot en met mei 2023, een thema van de podcast gelanceerd onder de Halse leerlingen. Via de website kan je ook gerichte informatie opvragen zodat je met de podcast aan de slag kan binnen je klas, jeugdbeweging of leefgroep. Zo kunnen ze de verschillende thema’s tijdens de les bespreekbaar maken. Alle nodige informatie en uiteraard ook de podcast zelf, kan je terugvinden via www.halle.be/tzwalwelzijn.
Info: JAC Halle-Vilvoorde | jacpreventie@cawhallevilvoorde.be | 02 613 17 02

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
02 feb 2023
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 14 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 13 apr 2024
Devogeleer Emile | 13 apr 2024

archief