Carnavalkermisin HALLE : speciale kermisdagen, verplaatste markt en verkeershinder

C21

Carnavalkermisin HALLE : speciale kermisdagen, verplaatste markt en verkeershinder

Scherm__afbeelding_2023-03-02_om_15
 

De carnavalkermis wordt opgesteld vanaf dinsdag 7 maart op het Stationsplein, vanaf woensdag 8 maart op de Leide en de parking voor sportcomplex De Bres en vanaf donderdag 9 maart, na de markt, op het J. Possozplein.
Kermis: openingsdagen en uren
De kermis staat opgesteld van woensdag 8 maart tot en met woensdag 22 maart, met uitzondering van de kermis op het Possozplein, die blijft wat langer tot woensdag 29 maart. De meeste attracties zijn open van 11u tot 1u. 
Familiedagen op de kermis
Woensdagen 15 en 22 maart zijn naar traditie ‘Familiedagen’. Veel kermisattracties bieden op deze dagen het plezier aan verminderde tarieven aan. Je kan de deelnemende kermisattracties herkennen aan de affiche.
Prikkelarme kermismiddag op donderdag
Tijdens de carnavalsperiode is Halle één groot pretpark met maar liefst 120 kermisattracties. Maar voor sommige kinderen kunnen de vele visuele en luide prikkels soms een storende factor zijn. Speciaal voor hen is er op donderdag 16 maart een prikkelarme kermismiddag!
Organisator Halattraction heeft met de kermisuitbaters afgesproken om donderdagnamiddag tussen 15u en 18u de verlichting maximaal te doven en de muziek tot een minimum te herleiden. Dat zal een hele opluchting zijn voor kinderen met autisme, epilepsie of kinderen die overgevoelig zijn voor sterke lichteffecten of te luide muziek. Want deze prikkels veroorzaken bij hen vaak heel wat stress. Donderdag kunnen ook zij dus honderduit genieten van de vele attracties op de Halse kermisfoor!
Verplaatste markt
De donderdag- en zaterdagmarkt zal hierdoor vanaf zaterdag 11 maart tot en met zaterdag 25 maart tijdelijk plaatsvinden op de Monseigneur Senciestraat. De Monseigneur Senciestraat zal op marktdagen afgesloten worden vanaf 5u tot 14u en parkeervrij gemaakt worden vanaf 5u ’s ochtends.

Voor het verkeer komende vanuit de Dekenstraat wordt een omleiding voorzien tijdens deze uren en dit via Meiboom, Médart-J.van den Weghestraat, Vanden Eeckhoudtstraat en zo verder richting Auguste Demaeghtlaan. De rijrichting in Meiboom (tussen Brusselsesteenweg en Médart-J. van den Weghestraat zal tussen deze tijdstippen omgedraaid worden. Eens de markt afgelopen is, worden de rijrichtingen terug in hun oorspronkelijke staat gebracht en wordt de Monseigneur Senciestraat terug vrijgegeven.

Verplaatste markten:
Zaterdag 11 maart 2023
Donderdag 16 maart 2023
Zaterdag 18 maart 2023
Donderdag 23 maart 2023
Zaterdag 25 maart 2023
Opstelling kermis en verkeershinder
Van 8 maart tot en met 22 maart is parkeren op de Leide en een deel van parking Bres niet mogelijk. Voor het J. Possozplein geldt dit parkeerverbod vanaf 9 maart tot en met 29 maart. Verkeer op de Leide  en het J. Possozplein is gedurende deze periode niet toegestaan. De Dijkstraat zal opengesteld worden zodat het verkeer komende uit de Vuurkruisenstraat en de Parklaan via de Willamekaai kan wegrijden.
Om de veiligheid op het kruispunt van de Willamekaai met de Dijkstraat te blijven garanderen, zullen er verkeerslichten geplaatst worden tijdens de kermisperiode. De Dijkstraat is enkel toegankelijk voor verkeer komende van Parklaan en Vondel en richting Willamekaai. Auto’s en fietsen mogen niet via de Dijkstraat van de Willamekaai naar de Parklaan of Vondel gaan maar zullen een lus moeten maken. Dit omdat het te gevaarlijk is om fietsers in Dijkstraat gaande richting Parklaan of Vondel toe te laten terwijl hier auto’s vanuit omgekeerde richting kunnen naderen en Dijkstraat vrij smal is.
Er wordt ook een verkeerslicht geplaatst voor de fietsers op de Willamekaai ter hoogte van het kruispunt met de Dijkstraat richting Bospoortbrug. Deze wordt geplaatst voor de fietsers die wel in tegengestelde richting op Willamekaai mogen rijden.

De kermis zal zich van maandag 6 maart verzamelen op de Welkomstlaan. Van hieruit worden de attracties door de politie en Halattraction naar hun vaste locatie begeleid. Op 3 parkings op de Welkomstlaan zal daarom een parkeerverbod gelden tijdens deze dagen.

Om alles vlot en veilig te laten gebeuren zal de Welkomstlaan ook tijdelijk afgesloten worden op:

Woensdag 8 maart 2022 tussen 12u30 en 16u
Donderdag 9 maart 2022 tussen 13u30 en 16u30

Abeelenveld zal ook niet bereikbaar zijn op deze tijdstippen.

Alle informatie over de parkings die nog beschikbaar zijn vind je op www.halle.be/openbare-parkings.
Hinder scholen Halle centrum
Op donderdag 9 maart wordt de kermis op het J. Possozplein geplaatst. De opstelling zal plaatsvinden om 14u, na de opkuis van de wekelijkse markt. Dit duurt waarschijnlijk tot ongeveer 17u. Hierdoor kunnen ouders, die hun kinderen met de wagen komen afhalen, hinder ondervinden. We raden de ouders dan ook aan om op donderdagnamiddag het centrum te vermijden met de wagen. Je kan je kind(eren) nog steeds met de fiets of te voet komen ophalen. Wil je toch met de wagen komen? Parkeer je dan best op parking Nederhem die op ongeveer 5 minuutjes stappen ligt van de scholen.
Shuttlebus
De shuttlebus zal tijdelijk niet langs de Basiliekstraat, Parklaan en de Leide rijden. Hij zal vanaf het station terug naar de Vandenpeereboomstraat, Nederhem naar de Slingerweg rijden.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
02 mrt 2023
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys - Raymond Decoster | 19 feb 2024
Roger Swalens | 15 feb 2024

archief