Doorstart oud-leerlingenreunië @ SMI LEMBEEK was “Een schot in de roos”

C21

Doorstart oud-leerlingenreunië @ SMI LEMBEEK was “Een schot in de roos”

Scherm__afbeelding_2023-03-14_om_23
 

Vorig weekend  mochten heel wat genodigden genieten van een geslaagde oud-leerlingenavond.  De voorbije weken spaarde de werkgoep rond deze reünie tijd noch moeite om deze eerste editie na Corona tot een succes te maken.

De ruime opkomst van heel wat oud-leerlingen met hiertussen opvallend veel "oudere" oud-leerlingen stak het SMI-team dan ook een hart onder de riem.  Uit de vele reacties bleek dat het deugd deed hun oude school  ‘De Handelschool’ nog eens te bezoeken en klasgenoten terug te zien. Van enkele leerjaren waren er bijna volledige klassen aanwezig! 

Van de aanwezige oud-collega’s waren er eveneens hartverwarmende reacties . Gewoon eens binnenlopen op de plaats waar je, bij wijze van spreken, een half leven doorbracht , is aangenaam. 

Het was inderdaad fijn om via deze reünie te grasduinen in het verleden van een school met meer dan 100 jaar Economieonderwijs in het DNA.  Het maakte heel wat aanwezigen ook fier/blij  dat het Sancta Mariainstituut als kleine secundaire school de warme schoolcultuur hoog in het vaandel blijft dragen.   

Tussen een hapje (met een Camobodjaans tintje) en drankje kon ook kennisgemaakt worden  met het actuele en het vanaf volgende schooljaar (in de derde graad) geplande studieaanbod.  Het ontlokte aan verschillende aanwezigen alvast de uitspraak: ‘Met dit aanbod kan de school alvast met vertrouwen de toekomst tegemoet zien.’

In die zin werd – voor sommige in de late uurtjes – afscheid genomen en alvast rendez-vous gegeven op de volgende editie schooljaar 2023-24. 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
14 mrt 2023
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

MArc Sluys | 01 apr 2023
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 29 mrt 2023
Marc Sluys | 28 mrt 2023

archief