HALLE hangt op Internationale Dag tegen Racisme en Discriminatie unieke vlag uit

C21

HALLE hangt op Internationale Dag tegen Racisme en Discriminatie unieke vlag uit

Dsc_8123__groot_
 
Dsc_8128__groot_
 

 

 

Halle laat op de Internationale Dag tegen Racisme en Discriminatie een unieke vlag wapperen aan het stadhuis. De stad viert op 21 maart de Internationale Dag tegen Racisme en Discriminatie. Halle wil werken aan een stad waar rechtvaardigheid en gelijkheid centraal staat.

Om die boodschap in de verf te zetten wappert er voortaan tijdens de Internationale Dag tegen Racisme en Discriminatie een unieke vlag aan het stadhuis. Die werd ontworpen door Pieter-Jan Deneyer van Chiro Sabbath tijdens een workshop op het evenement ‘Congo feest?’.
Creatieve jeugdbewegingen
Op zondag 5 maart organiseerde stad Halle samen met CC ’t Vondel de happening om de nieuwe invulling van de koloniale standbeelden in het Albertpark voor te stellen. Jeugdbewegingen namen tijdens die activiteit deel aan een creatieve workshop en ontwierpen zelf een vlag tegen racisme en discriminatie.
Op donderdag 16 maart werd het winnende ontwerp onthuld in de Foyer van het Stadhuis van Halle. Daar loopt nog tot en met 7 april een tentoonstelling met werk van de Belgisch-Congolese artiesten Nelson Louis en Wisu wa Moya.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
16 mrt 2023
Marc Sluys
© Devogeleer Emile
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 20 mei 2024
Devogeleer Emile | 17 mei 2024

archief