AZ Sint-Maria HALLE versoepelt de mondmaskerplicht

C21

AZ Sint-Maria HALLE versoepelt de mondmaskerplicht

Halle_mondmaskers_hofmaarschaken_
 

 Vanaf maandag 3 april mag je op heel wat plaatsen in het AZ Sint-Maria het mondmasker achterwege laten. Enkel wie kwetsbare patiënten bezoekt op de diensten SUMID (stroke unit & midcare) en Intensieve Zorgen moet nog steeds een mondmasker dragen.  Voor bezoekers die verkouden zijn of zich ziek voelen, blijft de boodschap: ‘Blijf thuis’.
Zo zorgen we er samen voor dat het ziekenhuis een zeer veilige omgeving blijft voor onze patiënten, bezoekers en medewerkers.  
Vanaf maandag 3 april hoef je in principe geen mondmasker meer te dragen in ons ziekenhuis. Dit geldt zowel voor patiënten, bezoekers en medewerkers. De versoepeling is gebaseerd op de nieuwe maatregelen van de Interministeriële Conferentie Volksgezondheid.  
Zorg er veiligheidshalve voor dat je steeds een mondmasker op zak hebt. Want er zijn wel nog enkele uitzonderingen.  

Wanneer draagt een bezoeker een mondmasker?   ·      
Wil je een patiënt bezoeken op de diensten SUMID & Intensieve Zorgen of een patiënt in isolatie, dan is een mondmasker verplicht. ·       Sowieso raden we nog steeds aan om een mondmasker te dragen tijdens een patiëntenbezoek. Zeker wanneer de patiënt moet hoesten, niezen, een loopneus heeft of zich grieperig voelt.   Voel je je ziek, verkouden of grieperig? Het spreekt voor zich dat je dan thuis blijft. Want voor kwetsbare patiënten kan een bijkomende infectie ernstige gevolgen hebben.  
Wanneer draagt een patiënt een mondmasker?   ·      
Wil je je laten verzorgen op de dienst Urgentiegeneeskunde en vertoon je respiratoire symptomen (hoesten, niezen, loopneus, grieperig)? Dan is een mondmasker verplicht. Ook je eventuele begeleider draagt in dat geval een mondmasker.   ·      
Patiënten met een verlaagde weerstand en een verminderde immuniteit dragen het best een FFP2-masker. Ook de medewerkers die je verzorgen zullen steevast een mondmasker dragen. Hetzelfde geldt voor patiënten die in isolatie liggen.    
Ook het zorgpersoneel hoeft in principe geen mondmasker meer te dragen tenzij in nauw contact  (< 1,5 m) met patiënten.  
 Het gaat om een voorlopige regeling. Wanneer de viruscirculatie opnieuw toeneemt, is het niet uitgesloten dat de regeling opnieuw wordt verscherpt in het AZ Sint-Maria Halle. Maar wanneer we samen onze verantwoordelijkheid nemen en de hygiëne- en mondmaskerregels respecteren, zorgen we voor elkaar en onze patiënten.  

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
31 mrt 2023
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 01 jun 2023
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 31 mei 2023
Devogeleer Emile | 31 mei 2023
Marc Sluys | 29 mei 2023

archief