Halse opengebedshuizendag: interlevensbeschouwelijke dialoog en ontmoeting centraal

C21

Halse opengebedshuizendag: interlevensbeschouwelijke dialoog en ontmoeting centraal

Scherm__afbeelding_2023-05-11_om_19
 

Op zondag 7 mei 2023 openden verschillende gebedshuizen in Halle hun deuren voor de derde editie van de Open Gebedshuizendag. Dit jaar stond, net als in de voorgaande edities, interlevensbeschouwelijke dialoog en ontmoeting centraal. Bezoekers kregen de kans om in gesprek te gaan met vertegenwoordigers van diverse gemeenschappen en hun culturele en religieuze achtergronden te ontdekken.
De Sint-Martinus basiliek, de Cambodjaanse Boeddhistische tempel Wat Amrit, het Zen boeddhistisch Centrum en de Evangelische Kerk Hoop waren de gebedshuizen die hun deuren openden. De bezoekers werden ontvangen met warme gastvrijheid en een diversiteit aan culinaire proeverijen, wat indruk maakte op de deelnemers. Ook werd het splinternieuwe paviljoen, een ecologisch gebouwde en boeddhistische dojo en stilteplaats omringd door een zentuin in het prachtige park van de Heulenberg, voor het eerst gepresenteerd.
Vorig jaar waren onder meer de moskee Arrahman, de parochie van Buizingen en het huis van de mens te bezichtigen.

“Een delegatie van Hallenaren is vandaag naar Breendonk vertrokken om het einde van het fascisme op 8 mei te herdenken, het herinnert ons eraan hoe belangrijk het is om ons blijven in te zetten voor een samenleving gebaseerd op respect, openheid, solidariteit, verbondenheid en gelijkwaardigheid. Dit is in lijn met de fundamenten van het Halse interlevensbeschouwelijke dialoog charter. De Open Gebedshuizendag draagt bij aan dit streven.“, aldus Miguel Estrada, stafmedewerker bij vzw AIF+ en voorzitter van de Integratieraad.
Het initiatief werd georganiseerd door AIF+ vzw, Orbit vzw, het Agentschap Integratie en Inburgering, de stad Halle en de Integratieraad Halle. Marijke Ceunen, Schepen van Mondiaal beleid, zegt hierover: “Hopelijk kunnen we ook volgend jaar weer genieten van een geslaagde editie en via deze activiteit nog meer verbinding creëren tussen Hallenaren. We willen hiermee ook duidelijk aangeven dat we als Stad de diversiteit die Halle rijk is omarmen.”

 

 

 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
11 mei 2023
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 29 mei 2023
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief