15.000 zesdeklassers vinden via digitale aanmelding plek in secundair onderwijs

C21

15.000 zesdeklassers vinden via digitale aanmelding plek in secundair onderwijs

Scherm__afbeelding_2023-05-11_om_21
 

De voorbije weken konden ouders hun kind aanmelden via de website aanmelden.school voor een school in het secundair onderwijs. Ongeveer 15.000 leerlingen meldden zich aan. In onze regio kreeg bijna iedereen een plaats toegewezen.

Het digitaal aanmeldsysteem geraakt elk jaar steeds beter ingeburgerd. Het aantal deelnemende scholen stijgt ook jaarlijks. Het maakt het voor ouders die een school in de bredere regio overwegen gemakkelijk, want ze moeten hun kind maar aanmelden op één website. Bovendien zien we dat kinderen nu sneller weten in welke school ze terecht kunnen.
Computersysteem verdeelt leerlingen over scholen
In totaal meldden meer dan 1.500 jongeren aan voor het 1ste middelbaar in onze regio. Een computersysteem verdeelde de geïnteresseerde zesdeklassers op basis van hun schoolvoorkeur en toeval over de deelnemende secundaire scholen.
Kinderen die al een broer of zus in een voorkeurschool hebben of van wie ouders in de school werken, kregen voorrang.  Op 11 mei kregen de ouders te weten in welke school ze hun kind kunnen inschrijven.
Bijna iedereen kreeg een plaats toegewezen
7 kinderen met interesse voor een school in onze regio kregen niet onmiddellijk een plaats toegewezen. Cijfers van de voorbije jaren tonen aan dat er in de weken na de bekendmaking van de toewijzingen wel nog heel wat verschuivingen gebeuren. Daarnaast zijn er in sommige scholen nog voldoende plaatsen om in te schrijven. Er zijn dus wel nog perspectieven voor deze leerlingen.
Inschrijven kan tot 12 juni
De ouders kunnen hun kind tot en met 12 juni inschrijven in de school waarvoor ze een toewijzing ontvingen. Zo realiseren zij definitief hun inschrijving in de secundaire school waar hun kind volgend schooljaar zal starten. Ouders die hun kind niet hebben aangemeld, kunnen vanaf dinsdag 16 mei 9u voor inschrijving terecht in een school die nu nog vrije plaatsen heeft. De inschrijvingen verlopen dan volledig via chronologie.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
11 mei 2023
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 20 mei 2024
Devogeleer Emile | 17 mei 2024

archief