Geen slechtvalkjes uitgebroed in toren Sint-Martinusbasiliek HALLE

C21

Geen slechtvalkjes uitgebroed in toren Sint-Martinusbasiliek HALLE

Scherm__afbeelding_2023-05-11_om_21
 

Er vliegen dit jaar geen jonge slechtvalkjes uit in de toren van de Sint-Martinusbasiliek. De broedplaats was de voorbije maanden erg populair. Het is één van de oorzaken dat er dit broedseizoen geen nieuwe jongen geboren zijn.
Opvolging met camera
Vanaf 2008 wordt de nestplaats voor slechtvalken in de toren van de basiliek in de gaten gehouden met een camera. Sinds 2014 groeiden er niet minder dan 28 slechtvalken op. Dit jaar hebben we echter minder goed nieuws te melden.
Sinds eind januari is het broedseizoen in het honderd gelopen. De nestkast is namelijk populair bij heel wat slechtvalken. Enkele slechtvalkwijfjes vochten om het territorium. Zo kreeg geen enkele vogel kreeg de kans om een ei uit te broeden. Het wordt dus een jaar zonder jonge slechtvalken in Halle.
Hoop voor volgend jaar
Vrijwilligers volgen de situatie verder op. In 2022 werden nog 3 slechtvalkjes geboren in de nestkast in de toren van de basiliek. We kunnen dan ook alleen maar hopen dat volgend jaar het aanwezige koppel slechtvalken de kans en de rust krijgt om hun eieren uit te broeden.
Meer informatie over de slechtvalken aan de Halse basiliek is te vinden op www.visithalle.be/nl/sint-martinusbasiliek/slechtvalken.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
11 mei 2023
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 29 mei 2023
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief