HALLE vereenvoudigt subsidiereglement voor sportverenigingen

C21

HALLE vereenvoudigt subsidiereglement voor sportverenigingen

Scherm__afbeelding_2023-05-23_om_15
 

Halse sportverenigingen kunnen voortaan gemakkelijker subsidies aanvragen. De stad Halle heeft na een evaluatie het reglement vereenvoudigd. 
Uit de evaluatie bleek dat het huidige reglement te veel administratieve rompslomp met zich mee bracht, zowel voor de sportverenigingen die subsidies aanvragen, als de sportdienst die de aanvragen moet verwerken. Daarom besliste de stad Halle om het reglement aan te passen. Samen met de sportclubs werd bekeken waar het beter kon. We lieten ons ook inspireren door goede voorbeelden van andere lokale besturen. 
Nieuwe opdeling en hogere basistoelage
Het subsidiereglement wordt voortaan opgedeeld in verschillende toelages: een basistoelage, een materiaaltoelage, een werkingstoelage en een projecttoelage. De basistoelage verhogen we van 50 naar 150 euro per club. Binnen de werkingstoelage wordt er voortaan met duidelijke categorieën gewerkt. Op die manier ligt de bewijslast voor de sportverenigingen een stuk lager en gaat de aanvraag sneller. Alle subsidieaanvragen verlopen voortaan ook digitaal. 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
23 mei 2023
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 23 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief