Vlasmarktdreef HALLE afgesloten voor bouw ecoduct in Hallerbos

C21

Vlasmarktdreef HALLE afgesloten voor bouw ecoduct in Hallerbos

Scherm__afbeelding_2023-05-25_om_20
 

Het Vlaams Agentschap Wegen en Verkeer bouwt over de Brusselse Ring in het Hallerbos een ecoduct. Vanaf 30 mei gaat een nieuwe fase in. Dat betekent dat de Vlasmarktdreef afgesloten wordt voor het verkeer.
Omleiding via bestaande ecotunnel
Wandelaars en fietsers volgen vanaf volgende week een omleiding, omdat enkele paden tijdelijk niet meer toegankelijk zijn. Zo is de sequoiawandeling gewijzigd. Via een omleiding langs de ecotunnel in de Pijpaenshoek kan iedereen nog de overkant van het Hallerbos bereiken. Wandelaars en fietsers volgen daarvoor de blauwe bewegwijzering vanaf parking 2.
Parkings onbeschikbaar
Wie met de wagen naar het Hallerbos komt, moet er rekening mee houden dat parkings 3 en 8 niet meer bereikbaar zijn. Parking 1 op de Hogebermweg en parking 11 aan het Houtveld zijn wel beschikbaar. Mensen met een beperking kunnen terecht op parking 4 aan Dries.
Eind juni zal de bestaande brug over de Brusselse Ring afgebroken worden. In 2025 moet het nieuwe ecoduct klaar zijn. Dieren kunnen dan veiliger van de ene kant van het bos naar de andere kant trekken. Ook wandelaars en fietsers zullen gebruik maken van het ecoduct.
Meer info op www.natuurenbos.be/hallerbos

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
25 mei 2023
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 14 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 13 apr 2024
Devogeleer Emile | 13 apr 2024

archief