Aannemer start begin juni met herstellingswerken in assistentiewoningen Ten Hove in HALLE

C21

Aannemer start begin juni met herstellingswerken in assistentiewoningen Ten Hove in HALLE

Scherm__afbeelding_2023-05-26_om_21
 

Een aannemer start op 5 juni met herstellingswerken in de assistentiewoningen Ten Hove. De stad houdt intussen nauw contact met de bewoners die tijdelijk elders verblijven. Vorige week werd nog een reünie georganiseerd in het buurthuis.
De assistentiewoningen Ten Hove zijn sinds de brand op zaterdag 1 april tijdelijk onbewoonbaar. In de appartementen is er weinig schade. De gemeenschappelijke ruimtes zijn wel getroffen door de brand.
Alle nutsvoorzieningen zoals elektriciteit, gas, water, internet en televisie-aansluitingen zijn door de brand buiten dienst.
De lift en het oproepsysteem waar bewoners indien nodig beroep op doen functioneren ook niet. Uit veiligheidsoverwegingen keren ze dus voorlopig niet terug.
25 bewoners verblijven momenteel elders. 9 mensen worden opgevangen door familie. 1 bewoner verhuisde definitief naar een woonzorgcentrum. De overige bewoners verblijven in het Centrum Van Koekenbeek, ParkRand en Residentie ’t Convent.
Herstellingswerken starten op 5 juni
De aannemer start op 5 juni met de herstellingen. Pas wanneer de vernielde installaties weggehaald zijn weten we hoe lang de werken zullen duren.
Voor de werken starten zorgen we er wel voor dat alle bewoners of hun familie nog eens extra spullen uit hun appartement kunnen ophalen.
Omdat de bewoners momenteel verspreid wonen houden we op verschillende manieren contact met hen en brengen we hen samen:

  • De bewoners die in ’t Convent en Parkrand verblijven kunnen, indien ze dat willen, ’s middags eten in dienstencentrum De Pasja. Ze nemen er ook deel aan activiteiten, als ze dat willen.
  • Twee keer per maand is er telefonisch contact met de bewoners of hun familie. Dan beantwoorden we hun vragen en horen we hoe het met hen gaat.
  • Met een nieuwsbrief houden we alle bewoners op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in het dossier.
  • De bewoners kunnen op regelmatige tijdstippen naar hun flat om spullen op te halen. Ons personeel helpt daarbij de bewoners die geen beroep kunnen doen op familie.

Vorige week organiseerden we een reünie voor de bewoners in het buurthuis van hun wijk Windmoleken. Er werd een pannenkoekenbak georganiseerd waar ook de buurtbewoners op welkom waren. Velen onder hen hebben een nauwe band met Ten Hove omdat ze er deelnemen aan activiteiten. 30 mensen kwamen er samen. Vrijwilligers serveerden er pannenkoeken en koffie.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
26 mei 2023
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 20 mei 2024
Devogeleer Emile | 17 mei 2024

archief