Reis rond de wereld op 29ste Servaisconcert van 3 juni

C21

Reis rond de wereld op 29ste Servaisconcert van 3 juni

Unknown-21
 

De verjaardag van de Halse cellist François Servais wordt in Halle steevast gevierd met een Servaisconcert. Intussen is Servais 216 jaar oud, of beter gezegd ‘jong’, vermits zijn muziek nog over de hele wereld gespeeld wordt. Onder meer door het Frans-Poolse duo Fortecello, dat al tien jaar Europa rondreist en vaak een werk van Servais programmeert. Een evidente keuze dus voor het 29ste Servaisconcert van vzw Servais en cc ‘t Vondel. Celliste Anna Mikulska en pianist Philippe Argenty spelen in Halle enkele mooie composities van Servais. Ze verkennen ook de rest van de wereld, met Slovaakse muziek van Martinů, een tango van Piazzolla, een Spaanse sonate van Cassadó en een polonaise van Chopin.

Het concert vindt plaats op zaterdag 3 juni om 20 uur in de Raadzaal van het Nieuwe Stadhuis in Halle. Kaarten kosten 16 euro en zijn verkrijgbaar via cc ’t Vondel (www.vondel.be - 02 365 98 27).

Het duo Fortecello bracht al drie cd’s uit. Op hun tweede cd, ‘Soul of nations’, staat de Fantaisie sur deux airs russes van Servais. De derde cd verscheen een paar maanden geleden en is gewijd aan Chopin. Het eerste nummer is een Nocturne van Chopin in een bewerking van Servais. De versie van Servais is vele keren gedrukt geweest en werd veelvuldig op plaat gezet in de beginjaren van de opname-industrie. Het is echter de eerste cd-opname van het werk. Beide cd’s zijn verkrijgbaar via de vzw Servais (www.servais-vzw.org). 

 

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
30 mei 2023
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief