40 jaar speelpleinwerking in DON-BOSCO HALLE

C21

40 jaar speelpleinwerking in DON-BOSCO HALLE

Scherm__afbeelding_2023-07-03_om_15
 

Deze week toveren onze vrijwilligers van Speelplein Don Bosco Halle de terreinen van de Don Boscoschool in Halle om tot speelparadijs voor kinderen! Van 3 juli t.e.m. 11 augustus is het speelplein weer open. Kinderen van 3 - 15 jaar zijn dan welkom om het bos en de zandbak te verkennen, een frisse duik te nemen in ons zwembad, te gaan ravotten op het grasveld of zelfs de go-carts uit te proberen. Een speelpleinfeestje? Dat zijn wij gewend.

Maar dit jaar valt er nog MEER te vieren… 40 jaar geleden stampten de Salesianen van Don Bosco een speelpleinwerking uit de grond. Giovanni Bosco zijn droom werd een feit. En 40 jaar later zijn we klaar om dat te vieren met tal van activiteiten voor de kinderen en vrijwilligers!

Ook nog: Op 2 september organiseren wij ook een dankbarbecue voor ALLE vrijwilligers die afgelopen 40 jaar zich hebben geëngageerd voor het Speelplein… en dat zijn er aardig wat! Hiervoor heeft het plein financiële hulp gekregen van het Droomfonds Don Bosco en natuurlijk ook om 40 jaar SDBH te vieren met de kinderen doorheen de zomer. Specifiek organiseren we op donderdag 13 juli ook een zomerbar om dit te vieren, met dank aan het Droomfonds.

Vorig jaar stonden zo’n 100 vrijwilligers klaar om maar liefst 950 kinderen te verwelkomen gedurende vijf volle weken. Dagelijks vertaalde zich dat in gemiddeld 350 kinderen en 40 vrijwilligers op het plein. En dat helemaal vrijwillig!

INFO:
Open van 3 juli t.e.m 11 augustus, van maandag tot en met vrijdag (7u30 - 18u). Gesloten van 17 juli t.e.m. 21 juli.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
03 jul 2023
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 28 feb 2024

archief