Verlichting op Stroppenweide HALLE blijft branden na 23u

C21

Verlichting op Stroppenweide HALLE blijft branden na 23u

Scherm__afbeelding_2023-07-08_om_23
 

Vanaf maandag 10 juli zal de openbare verlichting in de omgeving van de Stroppenweide blijven branden na 23u.  Op het moment dat de vele bezoekers van de Stroppenfeesten het terrein verlaten gaat de openbare verlichting uit.  Mogelijks belemmert dit een moeilijke ontruiming en zorgt dit voor een ongemakkelijke situatie voor mensen die te voet of met de fiets naar huis gaan.  Burgemeester Marc Snoeck heeft aan Fluvius gevraagd om in de volgende straten (J. Jacminstraat, E. Bralionstraat, C. De Kosterlaan, T. Van Boelaerelaan, Astridlaan, Deken Michielsstraat, J. Boonlaan, H. Consciencestraat, G. Gezellestraat, Chicorei-erf, Koffie-erf en Devlemincklaan) de openbare verlichting opnieuw te laten branden na 23u.  Uiteraard zullen ook de lichten ’s nachts verder blijven branden op de andere dagen. ”Het leek me aangewezen dat de talrijke bezoekers van Stroppen op een veilige manier het terrein kunnen verlaten.  Het stroppenfeest is immers een echt gezinsvriendelijk festival waar kinderen,  tieners en ouderen komen genieten van de muziek en van de ambiance en daar horen geen onveiligheidsgevoelens bij” aldus burgemeester Marc Snoeck.
Ook in de J. Uylenbroeckstraat, A. Jambonstraat en de G. Devalckstraat zullen de lichten opnieuw branden volgens de vroegere regeling.  Sommige mensen parkeren daar hun wagen en gebruiken de voetweg om naar de Stroppenweide af te zakken.

Burgemeester Marc Snoeck wenst dat deze situatie in de zeer nabije toekomst kan uitgebreid worden over het ganse grondgebied van Halle, Buizingen en Lembeek.  “De elektriciteitstarieven zijn terug op het normale niveau en dan lijkt het mij wenselijk dat we terugkeren naar de gewone situatie en dit betekent dat de openbare verlichting ook ’s nachts blijft branden, eventueel op een gedempte wijze”, aldus de burgemeester.
Hierover moeten er wel nog wel enkele formele afspraken gemaakt worden met de buurgemeenten en ook de technische uitvoering hiervan vraagt wel enige tijd.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
08 jul 2023
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 28 feb 2024

archief