xNature Art: Kunst in en met de natuur in de Zavelput in Buizingen

C21

xNature Art: Kunst in en met de natuur in de Zavelput in Buizingen

Scherm__afbeelding_2023-09-06_om_17
 

Tijdens het weekend van 15 tot en met 17 september kan je in De Zavelput in Buizingen nature art-kunstwerken bekijken en beleven. Nature art is een kunststroming waarin de natuur de inspiratiebron is en tegelijkertijd het materiaal én de plek van de kunstwerken is.

 

Nationale en internationale kunstenaars

CC ’t Vondel nodigt nationale en internationale kunstenaars en kunstenaarscollectieven uit die de hele week zullen werken aan een kunstwerk in de natuur van De Zavelput. 

Voor de kunstwerken mogen de kunstenaars enkel gebruik maken van de in de natuur aanwezige materialen (bladeren, takken, zand), dus zonder gebruik van onvergankelijke materialen zoals vijzen of ijzerdraad.

De kunstenaars verblijven in La Fresnaye, waar ze ook kunnen deelnemen aan yogasessies en kampvuurmomenten om met elkaar in verbinding te gaan.

Een jury kiest voor de opening het beste werk, de 3 eerste laureaten ontvangen een geldprijs. Er is ook een publieksprijs waarbij de bezoekers hun favoriete werk uitkiezen en die wordt uitgereikt na het openingsweekend.

 

Unieke locatie in de natuur

Het Sint-Pietersbos in Buizingen wordt al decennialang door de jeugd als speelterrein gebruikt. Gelegen langs de Drasop, tussen de E19 en het jeugddomein ‘La Fresnaye’ staat het in de volksmond bekend als de Zavelput.
Deze plek is zeer geschikt voor nature art door de variatie aan landschapselementen zoals hoogteverschillen, kleine en grotere vegetatie en materialen als bladeren, naalden, takken en zand om mee te werken.

 

Iedereen welkom tijdens het openingsweekend

Tijdens het openingsweekend van vrijdag 15 tot en met zondag 17 september kan het publiek voor een vrije bijdrage de kunstwerken bezichtigen en ontspannen in de natuur. 

Na dit weekend is het project vrij toegankelijk. Door natuuromstandigheden zoals regen en wind is het mogelijk dat de kunstwerken veranderen of zelfs vergaan.

 

Lezing en workshop

Op woensdag 13 september gaan er op de site van La Fresnaye een workshop en lezing door.

In de workshop ‘Infusies en coldbrews maken’ leert Eva Engels je alles over koude infusies die doeltreffend zijn voor verschillende kleine kwaaltjes. Na afloop neem je een eigen kruidenmengeling mee naar huis.

Mattanja Coehoorn is nature art-kunstenares en geeft graag haar kennis en ervaringen door in de lezing ‘Nature art’. Mattanja zal een preview geven van de werken die door de kunstenaars ter plaatse gemaakt zijn. De deelnemers maken samen met Mattanja een nature art-kunstwerk dat ter plaatse tentoongesteld wordt.

 

Praktisch

Van vrijdag 15 tot en met zondag 17 september
Openingsweekend Nature Art 
vrij 18u – 20u, za & zo 10u – 18u
Zavelput, Drasop, 1500 Halle
Vrije bijdrage (voor catalogus inclusief plan)

Woensdag 13 september
19u: Workshop ‘Infusies en coldbrews maken’ door Eva Engels in samenwerking met Avansa Halle-Vilvoorde (€ 18)
18u45: Lezing ‘Nature art’ door Mattanja Coehoorn (€ 15)
La Fresnaye, Drasop 13, 1500 Halle

Alle info op www.vondel.be/natureart23

Kom zoveel mogelijk te voet, met de fiets of met de bus (halte Essenbeek ’s Hertogenbosch).
Kom je toch met de wagen? Parkeer je dan op parking Hogebermweg.

 

Voor de pers

Meer info bij CC ’t Vondel:
Tim Merckx
tim.merckx@halle.be
02 365 98 10

 

 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
06 sep 2023
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief