Reactie Dilbeek op nieuw opvangcentrum

C21

Reactie Dilbeek op nieuw opvangcentrum

Scherm__afbeelding_2023-09-11_om_19
 

 De gemeente Dilbeek wenst te reageren op het feit dat er een nieuw opvangcentrum komt in de gemeente Molenbeek, op een boogscheut van de gemeente Dilbeek. 

Wij betreuren dat wij op geen enkel moment gehoord zijn in het kader van deze beslissing. Wij hebben dit moeten vernemen via de pers. Dit strookt volgens ons niet met de beginselen van deugdelijk bestuur en het feit dat lokale beslissingen tijdig moeten worden verwittigd. 

Het nieuwe centrum ligt zich slechts op een 50 à 100tal meter van de Dilbeekse grens en bevindt zich in een dichtbevolkte wijk. 

Bovendien huisvest Dilbeek reeds een asielcentrum voor ongeveer 350 minderjarige Afghanen en dit op slechts twee kilometer van het nieuwe centrum. 

Wij hebben onze bezorgdheden over de aanpak en de inplanting reeds geuit aan staatssecretaris voor Asiel & Migratie de Moor, de provinciegouverneur, de minister- President, minister van Binnenlandse zaken en de premier. 

We benadrukken dat Dilbeek zijn rol wil spelen op het vlak van de asielproblematiek, maar onze limieten zijn bereikt. Alhoewel het centrum op amper een boogscheut van Dilbeek ligt, vinden wij het zeer jammer dat wij niet betrokken zijn bij deze beslissing.

 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
11 sep 2023
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief