Dobbelactie voor mentale gezondheid in HALLE

C21

Dobbelactie voor mentale gezondheid in HALLE

Scherm__afbeelding_2023-09-27_om_09
Open Armen vzw en vzw Zennedal-Ommekaar vragen laagdrempelig aandacht voor meer mentale veerkracht met een gezelschapsspellenmiddag.
 

 Dobbelactie voor mentale gezondheid 

Werelddag van het Verzet tegen Armoede gaat eenzaamheid te lijf met gezelschapsspellen

 

 Open Armen vzw organiseert jaarlijks een campagne in het kader van de Werelddag van het Verzet tegen Armoede, in de volksmond bekend als de 17/10 actie. Dit jaar staat deze actie in het teken van mentale veerkracht. Open Armen en partners grijpen bordspellen uit de kast op 4 oktober om mensen een geborgen namiddag met veel interactie en plezier te bezorgen.

 

Liesbeth Smeyers vertelt in naam van Open Armen: “Omdat de groep dit jaar specifiek wil werken rond mentale gezondheid, kiezen we ervoor om ons evenement te vervroegen naar de ‘tiendaagse van de Veerkracht’ die jaarlijks doorgaat begin oktober. Een ideale gelegenheid om dit thema onder de aandacht te brengen. Heel wat mensen, niet alleen in onze groepen, kampen met allerhande vragen, eenzaamheid, mentale moeheid, depressie, … ”

 

Tijdens deze 10-daagse gaan her en der activiteiten door die aandacht vragen voor mentale gezondheid. De spelletjesnamiddag is een moment waar mensen samenkomen, plezier maken en elkaar ontmoeten op een laagdrempelige manier. Jolien Horré van vzw Zennedal-Ommekaar vult aan: “We willen met deze kosteloze activiteit ook beklemtonen dat écht verbinden met een ander voor velen erg moeilijk is. Het mentaal ‘goed in je vel voelen’ is voor niemand een evidentie, maar voor mensen in armoede is de juiste hulp vinden vaak een onhaalbare opdracht.” 

 

Op woensdag 4 oktober van 14 uur tot 17 uur is jong en oud welkom in de Feestzaal van Zennedal (achter de Don Bosco kerk van Buizingen). Van Rummikub tot Weerwolven, van Monopoly tot petanque: iedereen krijgt de kans om te spelen en elkaar te ontmoeten. Om dit alles extra gezellig te maken, krijgen bezoekers een gratis taartje en drank. En natuurlijk kan bij de 17/10 actie een hartverwarmende kom soep, waarmee je Welzijnszorg en Open Armen steunt, niet ontbreken.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
27 sep 2023
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 02 dec 2023
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 30 nov 2023
Marc Sluys | 30 nov 2023

archief