Hoogdag voor vleermuizenonderzoek in België vindt plaats in HALLE

C21

Hoogdag voor vleermuizenonderzoek in België vindt plaats in HALLE

Scherm__afbeelding_2023-09-27_om_11
 

Op zaterdag 7 oktober 2023 vindt de jaarlijkse Belgische Vleermuizenstudiedag plaats in “vleermuisvriendelijke stad” Halle. Een niet te missen dag voor iedereen met interesse voor vleermuizenonderzoek of -bescherming in België. 

“Het is een dag waar vleermuizenkenners elkaar ontmoeten om ervaringen en kennis uit te wisselen. Gezelligheid samen met wetenschap: een ideale combinatie”, zegt Christine Goessens, voorzitster van Vleermuizenwerkgroep Myotis en mede-organisator van de dag

Vleermuisvriendelijk Halle
Dat dit congres in Halle plaatsvindt is niet zo verwonderlijk. In Halle wordt heel wat gerealiseerd om vleermuizen te beschermen. Provincie Vlaams-Brabant kende haar daarom de titel “vleermuisvriendelijke stad” toe. De stad ondersteunt de organisatie van dit congres en burgemeester Marc Snoeck voorziet het openingswoord.

(Inter)nationale vleermuisexperten
Verder op het programma presenteren vleermuisexperten uit Vlaanderen en Wallonië de resultaten van recent vleermuisonderzoek in zowel het Nederlands als het Frans. Aanvullend worden flitspresentaties gegeven door leden van lokale werkgroepen.

‘Special guest’ is Stuart Newson, een bekend ecoloog uit Groot-Brittannië en ontwikkelaar van een programma dat ultrasone vleermuisopnames automatisch ontleedt. Een uiterst nuttig programma, dat ook door Vleermuizenwerkgroep Myotis wordt ingezet.

Over de organisatoren
Het meertalig congres wordt georganiseerd door de in regio Halle actieve Vleermuizenwerkgroep Myotis, samen met Vleermuizenwerkgroep Vlaanderen van Natuurpunt en Plecotus van Natagora.

Praktisch

•      Zaterdag 7 oktober 2023

•      9.30u – 17u

•      Stadhuis, Oudstrijdersplein 18, 1500 Halle

•      Programma en inschrijven via https://www.natuurpunt.be/agenda/belgische-vleermuizenstudiedag-vleermuizensymposium-63720

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
27 sep 2023
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief