HALLE voert strijd tegen zwerfvuil op tijdens 7de Week van de Handhaving

C21

HALLE voert strijd tegen zwerfvuil op tijdens 7de Week van de Handhaving

Scherm__afbeelding_2023-09-29_om_08
 

Van 2 tot en met 8 oktober vindt de 7de Week van de Handhaving plaats van Mooimakers. Ook in Halle voeren we de strijd tegen zwerfvuil en sluikstort op. Gemeenschapswachten houden extra controles en belonen wie onze stad netjes houdt. 
Sluikstortcamera’s
Van 2 tot en met 8 oktober organiseert Mooimakers opnieuw de Week van de Handhaving. Lokale besturen, politiezones, afvalintercommunales en partners over heel Vlaanderen bundelen de krachten om de strijd tegen zwerfvuil fors op te drijven. In onze stad voeren we onder andere extra controles uit met camera’s op zwerfvuil- en sluikstortgevoelige plekken. We doorzoeken ook plaatsen met sluikstort om overtreders te identificeren. Verder kijken we aandachtig of het huisvuil correct wordt aangeboden.  
Positieve acties 
In de stationsomgevingen van Halle, Lembeek en Buizingen voeren onze gemeenschapswachten extra controles uit. Tijdens hun rondes in de winkel- en wandelstraten, en op de markt op donderdag, belonen ze bovendien inwoners die het goede voorbeeld geven. In heel Vlaanderen worden naast complimentjes ook houders voor hondenpoepzakjes en zakasbakjes uitgedeeld. Met deze aanstekelijke acties wil Mooimakers zorgen voor een duurzame gedragsverandering.  
Concrete inspanningen 
Acties zoals de Week van de Handhaving blijven een absolute noodzaak, zo blijkt uit cijfers. Zo was er in Vlaanderen vorig jaar een stijging van het aantal mondelinge aanmaningen van 2.003 gerapporteerde gevallen (in 2021) naar 2.288 (in 2022). Er was ook meer dan een verdubbeling van het aantal uitgedeelde GAS-boetes voor zwerfvuil: van 1.015 gerapporteerde gevallen in 2021 naar 2.095 vorig jaar. Door met alle partners van Mooimakers verder kennis uit te wisselen, versterken we onze greep op sluikstorters en pakken we deze problematiek concreet aan voor een ‘schone’ stad. 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
29 sep 2023
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 02 dec 2023
Marc Sluys | 30 nov 2023
Marc Sluys | 30 nov 2023

archief