Nicole van Overstraeten uit HALLE plots overleden

C21

Nicole van Overstraeten uit HALLE plots overleden

Scherm__afbeelding_2023-11-12_om_21
 

Vandaag vernamen we het plotse en onverwachte overlijden van Nicole van Overstraeten. Nicole was vrijdagavond nog te gast in het Wereldcafé waar ze als opening haar recent geschreven haiku's voor een publiek van een zeventigtal mensen ontroerend heeft voorgedragen.
We delen dit mee gezien haar recente optreden in het kader van de November Wereldmaand en de persmededeling van enkele dagen terug in verband met de haiku's voor Gaza en haar plan om hier rond in de November Wereldmaand actief te werken en geld in te zamelen voor de slachtoffers in Gaza.
De onderstaande tekst is een voorlopig bericht betreffende Nicole: 
Nicole : “Ik ben een vrouw en woon in Halle en ben gepensioneerde leerkracht Nederlands. Ik ben geboren op 30/06/1946 en ben nu dus 77 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: poëzie, theater, oosterse cultuur, muziek en koken.
Ik publiceerde 4 dichtbundels : De dagen van de winter, Jagen, Sapkracht en De tuinen van Thevenet.” 
Nicole van Overstraeten was lange tijd ook secretaris van de VVL - Vereniging van Vlaamse Letterkundigen; met andere woorden geen onbekende in de literaire wereld.
Nicole was terecht fier dat haar gedicht 'Roses tremières' uit haar bundel De tuinen van Thevenet werd opgenomen in De Nederlandse poëzie van de twintigste en de eenentwintigste eeuw in 1000 en enige gedichten van Ilja Leonard Pfeijffer.

In Halle was zij een bekend gezicht.
Nicole van Overstraeten is een geëngageerde dichter. 
Zij schreef onder meer gedichten en columns in het kader van acties van Mondiaal Halle en Dekoloniseer Halle en was als prominent dichter actief medewerker.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
12 nov 2023
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief