Nieuw boek over onderwijs : reis langsheen HALSE scholen schetst een boeiend verhaal van verandering

C21

Nieuw boek over onderwijs : reis langsheen HALSE scholen schetst een boeiend verhaal van verandering

Scherm__afbeelding_2023-11-13_om_18
 
Scherm__afbeelding_2023-11-13_om_18
 

Wist je dat de oorsprong van het vrij meisjesonderwijs in Halle met dit boek terug traceerbaar is tot het begin van de negentiende eeuw? Wist je dat dit meisjesonderwijs 140 jaar verzorgd werd door de zusters van Hoegaarden. Wist je dat de zusters in Halle het onderwijs verderzetten tijdens de bezetting van de Duitsers in de Eerste Wereldoorlog, ondanks een opgelegde sluiting? Wist je dat de tweede schoolstrijd een belangrijke rol speelde in de overname? Wist je dat hier voor de eerste keer in de geschiedenis van de annuntiaten een fusie tot stand kwam tussen een meisjesschool en een bisschoppelijk college?

Dit boek maakt een reis door het Halse onderwijslandschap en duikt ook de gemeentegrenzen over naar Ruisbroek, Bellingen, Zuun, Sint-Pieters-Leeuw, … Het opent de poort van het verleden van kleine en grote scholen. Je  leert over de invloed van de taalgrens en de nabijheid van Brussel op het onderwijs. Je verneemt dat Halle zijn naam van onderwijsstad ook vandaag nog altijd waarmaakt.

Naast de brede historische achtergrond en actuele inkijk op het onderwijs is er in dit boek plaats voor vele boeiende anekdotes. De meer dan 250 afbeeldingen brengen het geheel tot leven. Auteur Ria Christens werkt als archivaris en erfgoedbeheerder bij CEAH. Ze is medeauteur van Zusters in oorlog.

Je kan het boek Annuntiaten: twee eeuwen onderwijs tot 29 november bestellen aan de voordeelprijs van € 35 ipv € 49 via de QR-code hieronder of de link.

Nog vragen? Neem gerust contact op via mail of 0479306840 of 016399205
link intekening

 

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
13 nov 2023
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief