Een stageplaats aanbieden is efficient rekruteren

C21

Een stageplaats aanbieden is efficient rekruteren

Scherm__afbeelding_2023-11-14_om_19
 

Bedrijven vinden zeer moeilijk de geschikte technische profielen. Ze kijken vooral naar de instroom vanuit het onderwijs maar vaak hebben leerlingen al een job op zak nog voor ze de school verlaten. Mtech+ Vlaams-Brabant slaat daarom de handen in elkaar met verschillende scholen binnen de provincie Vlaams-Brabant om scholen en bedrijven sneller met elkaar in contact te brengen. Door als bedrijf bijvoorbeeld een stage aan te bieden zet je al een eerste stap richting een nieuwe werknemer. Een positieve stage resulteert immers vaak in een vaste job en kan dus een efficiënt rekruteringskanaal zijn.

Mtech+ brengt op donderdag 23 november 2023 op Don Bosco Halle verschillende scholen en bedrijven uit de sector van de metaal en technologische industrie bij elkaar aan de hand van een netwerkmoment. 

agenda: 

9u15 tot 11u30: learning snacks voor HR, L&D en bedrijfsleiders. Tijdens dit moment zal er ook een sessie zijn rond samenwerking tussen bedrijven en scholen: https://mtechplus.be/najaarsevent/ 

12u tot 12u50: leerlingen Don Bosco Halle krijgen de kans om de container van de VDAB te bezoeken 

14u tot 15u30: werkzoekenden kunnen gaan speeddaten met een aantal bedrijven uit de buurt (in samenwerking met VDAB) 

17u tot 18u00: netwerkmoment tussen scholen en bedrijven (dit richt zich vooral naar bedrijven uit de metaalsector) in en rond de container op de speelplaats: naast Don Bosco Halle nemen ook nog andere scholen deel aan dit netwerkmoment. 

Heel de dag: leerlingen Don Bosco Halle kunnen virtueel lassen. 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
14 nov 2023
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief