En toen was er licht! bij Kreato in HALLE

C21

En toen was er licht! bij Kreato in HALLE

Scherm__afbeelding_2023-11-23_om_20
 

 Na een jaar intensief werken aan de elektriciteit werd onze installatie dinsdag goedgekeurd. Een fantastische prestatie want we hebben alles van A tot Z zelf gedaan, met dank aan Florian Heremans die dit huzarenstukje op zich nam. Er werden meters en meters kabel getrokken, massa's stopcontacten geplaatst, een driedelige elektrische kast vol automatisering geplaatst, enz. Ook het ophangen van de verlichting bleek een intensieve klus. Dankzij Hans Gijsens kunnen we onze partituren zonder problemen lezen! Met veel trots kunnen we nu dan ook eindelijk zeggen dat onze sponsor Engie sinds vandaag stroom levert in ons repetitielokaal.

Morgen wordt onze gloednieuwe warmtepomp in gang gestoken door Centrale Verwarming Van Wijnendael, ook een jarenlange sponsor van ons orkest. Net op tijd om lekker warm te kunnen repeteren met de koude temperaturen die eraan komen. Wil je ons gebouw eens van dichtbij zien? Dat kan. Onze zalm en wijnactie wordt op 9 december verdeeld vanuit het lokaal. Je kan nog tot morgen een bestelling plaatsen via www.denootzaak.be/zalm, een rondleiding krijg je er gratis bij!
To do ...
Er werd afgelopen jaar al enorm veel werk verricht, toch staan er nog heel wat werkjes op de planning. We geven je graag een overzicht:

- keuring water
- wc hokjes maken
- zonnepanelen leggen
- ventilatiesysteem uitwerken
- 3 binnendeuren plaatsen
- schuifwand maken om de technieken achter op te bergen
- zoldervloer afwerken
- keukenruimte installeren
- gyprocmuren plakken en schilderen
- al ons materiaal een vaste plaats geven (en heeeel veeeel opruimen)

Ondanks al die openstaande punten is de zaal voldoende afgewerkt om in te kunnen repeteren. Ons belangrijkste meubel, de bar, is immers al geïnstalleerd. De voorbije 2 weken hielden Ensemble Kreato en JMA Pro Musica hun eerste repetities in het lokaal. Ondanks de koude van een onverwarmd gebouw was het hartverwarmend om eindelijk op onze eigen plek te kunnen musiceren. De klank is fantastisch en we hebben een zee van ruimte voor onze orkestopstelling, een luxe voor een groot orkest zoals dat van ons.

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
23 nov 2023
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 28 feb 2024

archief