In 2024 staat WZC Lucie Lambert BUIZINGEN model voor een nieuwe aanpak binnen de sector.

C21

In 2024 staat WZC Lucie Lambert BUIZINGEN model voor een nieuwe aanpak binnen de sector.

Foto_artikel
 

Muziek en cultuur draagt men hier hoog in het vaandel en worden dan ook een centraal thema binnen samenwerkingen en evenementen.

Onze senioren (opnieuw) laten proeven van alles wat zich buiten ons huis afspeelt. Hen even laten vluchten in een wereld die jongeren e.a. als evident en gewoon beschouwen.
De omgekeerde richting komt dan ook in beeld. Hoe staan jongeren tegenover de leefwereld in een zorgcentrum ?
Begrijpen ze de job inhoud van de vele werknemers die er werken ?
De diversiteit op de werkvloer, het geduld en de zorg van iedereen ?
Deze  aanpak is vernieuwend binnen de sector. We mikken vooral op evenementen en activiteiten die intergenerationeel en sociaal bewogen zijn.
Vier à vijf maal per jaar, organiseren we  “Café Chantant”.  Optredens waarbij externe kleppers van artiesten aangesproken worden. Letterlijk, iedereen is welkom tijdens deze activiteiten. 
Jazz met Paolo Loveri, gedichten met Geert Vanhassel, klassiek met Sans Souci, “Arno en Adamo touch” met Ad Cominotto,…telkens in samenwerking met onze muziektherapeut.
Ook op de werkvloer halen families, personeel en bewoners hun muzikale en creatieve talenten naar boven. Zo kwam een zorgkundige zijn zangtalenten brengen en staat er binnenkort een djembesessie met onze kok op de planning.  
Hierbovenop organiseren we een boekenclub, voorleesmomenten voor en door scholen, een continue tentoonstelling met fotoclub IRIS, de dopjesactie voor het Belgisch centrum voor geleide honden en…..  
Heel dit programma wordt begeleid door ons eigen bier;  een “LUCIEKE”. In samenwerking met Den Herberg kregen we de kans om een eigen bier te brouwen. 
2024……..aaf daale vast !
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
14 feb 2024
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 14 apr 2024
Devogeleer Emile | 13 apr 2024
Devogeleer Emile | 13 apr 2024

archief