Heropening van de Sint-Rochuskerk HALLE

C21

Heropening van de Sint-Rochuskerk HALLE

Scherm__afbeelding_2024-02-19_om_11
 
We hopen dat volgende zondag 3 maart velen van onze plaatselijke geloofsgemeenschappen aanwezig zullen zijn bij de heropening van de Sint-Rochuskerk. Meteen ook een gelegenheid om onze Mgr. Luc Terlinden, onze nieuwe aartsbisschop te leren kennen. Hij zal om 10.00 u. de eucharistieviering voorgaan.
Een historische dag voor deze plaatselijke geloofsgemeenschap. Al heel wat weken wordt er hard gewerkt, voor en achter de schermen, om alles in orde te krijgen, om de kerk proper en net te maken, de verhuis van de noodkerk in de parochiezaal naar de gerestaureerde kerk. 
Veel kopzorgen, grote en kleine probleempjes maar “alles komt goed”.  Zondag 3 maart wordt een feestelijke dag waar nog lang zal over nagepraat worden !
 
In processie
Diezelfde zondag zal in een kleine processie het beeld van Sint Rochus, de patroonheilige van de parochie, naar de kerk gedragen worden. Dat beeld staat nu in de noodkerk in de parochiezaal. We doen een warme oproep, vooral aan de parochianen van Sint Rochus, om aan de parochiezaal te verzamelen om 09.00 uur.
Om 09.15 u. wordt het beeld buiten gedragen en zal er zich een processie vormen die via de Melkerijstraat, de Vandenpeerenboomstraat en zo via de Sint-Rochusstraat naar de kerk zal komen. Aan de Sint-Rochuskapel zal een korte halte worden gehouden voor een gebedsmoment. Daarna gaat de processie richting kerk waar de aartsbisschop de processiegangers zal onthalen. 
Een mooi initiatief  !  We kunnen alleen maar hopen dat veel mensen mee opstappen in de processie. Bij slecht regenweer wordt het beeld rechtstreeks van de parochiezaal naar de kerk gebracht.
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
19 feb 2024
Marc Sluys - Raymond Decoster
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 14 apr 2024
Devogeleer Emile | 13 apr 2024
Devogeleer Emile | 13 apr 2024

archief