Mobiele beweegbank zet Hallenaren aan tot bewegen

C21

Mobiele beweegbank zet Hallenaren aan tot bewegen

Scherm__afbeelding_2024-02-22_om_19
 

Halle koopt een mobiele beweegbank aan. De stad wil zo meer inwoners, en in het bijzonder senioren, aan het bewegen krijgen
De IPitup beweegbank is een compleet sporttoestel, ook gericht op ouderen. Je neemt hier heel comfortabel op plaats, terwijl je aangezet wordt om te bewegen. Er zijn zittend laagdrempelige fitness- en lichaamsoefeningen mogelijk.
Ideaal voor woonzorgcentra en zorginstellingen
Via infopanelen met afbeeldingen naast de bank wordt alles stap voor stap uitgelegd. Bovendien kunnen ouderen in groep en onder begeleiding samen de oefeningen op beweegbank uitvoeren. Ideaal dus voor de woonzorgcentra die in Halle om meer beweegmogelijkheden op maat van ouderen vroegen. Ook jongeren hebben veel aan de beweegbank. Zo kan je een QR-code aan de bank scannen en een app downloaden met een uitgebreider programma.

Belangrijk dat ouderen bewegen
“Sporten is niet enkel weggelegd voor de jongere generatie”, zegt schepen van Sport Pieter Busselot. “Het is ook erg belangrijk voor ouderen om te blijven bewegen. Zo blijven ze langer fit en gezond en onderhouden ze sociale contacten.”
De beweegbank zal uitgeleend worden aan verschillende woonzorgcentra en zorginstellingen. Zo brengt de stad de sportinfrastructuur naar de senioren.
Vorig jaar testten inwoners de beweegbank uit aan sporthal De Bres. De gebruikers reageerden heel positief en daarom koopt Halle de mobiele beweegbank nu definitief aan. De aankoop kost 12.800 euro, inclusief BTW.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
22 feb 2024
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 14 apr 2024
Devogeleer Emile | 13 apr 2024
Devogeleer Emile | 13 apr 2024

archief