Definitieve sluiting zwembad MPC Sint-Franciscus in STRIJTEM

C21

Definitieve sluiting zwembad MPC Sint-Franciscus in STRIJTEM

Zwembad-1
 
Het zwembad van MPC Sint-Franciscus in Strijtem, dat in 1976 met trots werd ingehuldigd, sluit na 48 jaar definitief zijn deuren. Het zwembad, dat destijds was uitgerust met de meest geavanceerde technieken, heeft generaties kinderen leren zwemmen. Daar komt nu helaas onherroepelijk een einde aan.
Bij een recente technische inspectie werd betonrot ontdekt in de dragende structuur, die zowel het dak als de kuip van het zwembad ondersteunt. Een stabiliteitsingenieur bevestigde dat het gebouw ingrijpende structurele werken nodig heeft en dat de veiligheid niet langer kan worden gegarandeerd.
Ondanks alle inspanningen om het zwembad zo lang mogelijk operationeel te houden en de aanpassingen die door de jaren heen zijn gedaan, is de conclusie nu onvermijdelijk: het gebouw en de technische installaties zijn volledig op. De veiligheid van onze gebruikers staat voorop, en daarom is de beslissing genomen om het zwembad te sluiten.
We willen niet alleen onze personeelsleden bedanken voor hun jarenlange inzet en zorg om het zwembad in goede staat te houden, maar ook onze trouwe bezoekers en de verenigingen die jarenlang hun weg vonden naar ons zwembad. Jullie hebben van het zwembad een levendige plek gemaakt, en daarvoor zijn we jullie bijzonder dankbaar. 
De sportzaal van het MPC, die ook beschikbaar is voor verhuur aan externe verenigingen, wordt niet beïnvloed door deze sluiting en blijft open.
De inwoners van Roosdaal kunnen tegen inwonerstarief terecht in de zwembaden van Ternat en Liedekerke. 
 
Over het MPC
Het MPC Sint-Franciscus profileert zich in Vlaanderen en Brussel als dienstverleningscentrum ten aanzien van minderjarige en volwassen personen met een verstandelijke beperking.
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
09 aug 2024
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief