Remko uit Roosdaal en Luna uit Merchtem vallen in de prijzen

C21

Remko uit Roosdaal en Luna uit Merchtem vallen in de prijzen

A_roosdaal_twee
Luna(midden) uit Merchtem
 
A_roosdaal_twee_t
Remco uit Roosdaal
 
De 'Officials van het jaar' in de amateursport zijn bekend, zeg maar de strafste persoonlijkheden onder de meer dan 10.000 scheidsrechters in Vlaanderen. De amper 18-jarige basketref Remko Walravens uit Roosdaal is de laureaat in de categorie 'Rising Stars' voor scheidsrechters tussen 18 en 50 jaar. Ook Luna Bouquet uit Merchtem viel in de prijzen.
 
 
 
De Vlaamse Sportfederatie organiseerde de verkiezing dit jaar voor het tweede jaar op rij in de aanloop naar de 'Week van de Official' die vandaag van start gaat. Tijdens deze editie zet de Vlaamse Sportfederatie de diversiteit onder de officials extra in de kijker, want sportfederaties zijn dringend op zoek naar meer jongeren én meisjes en vrouwen die official willen worden.
 
 Apotheose van wedstrijd Vlaamse Sportfederatie zet scheidsrechters in de bloemetjes bij start van ‘Week van de Official’ De Vlaamse Sportfederatie heeft Luna Bouquet uit Merchtem, Remko Walravens uit Roosdaal en Alain Coussement uit Stene (Oostende) uitgeroepen tot ‘Official Personality’ van het jaar. Luna krijgt de erkenning in de categorie ‘Little Champs’ voor officials jonger dan 18, Remko is de laureaat bij de ‘Rising Stars’, oftewel de 18 tot 50-jarigen, en Alain wint bij de ‘Legends’, de 50-plussers die al tientallen jaren in het scheidsrechtersvak zitten. Meer dan 22.000 Vlamingen stemden de voorbije weken op hun favoriete scheidsrechter in aanloop naar de Week van de Official. “Het enthousiasme voor de wedstrijd toont dat heel wat mensen beseffen dat we zonder scheidsrechters de tienduizenden amateurwedstrijden elk weekend niet kunnen organiseren”, klinkt het bij de Vlaamse Sportfederatie.
 
 
De Vlaamse Sportfederatie heeft voor het tweede jaar op rij de wedstrijd ‘Official Personality van het Jaar georganiseerd’. Dat doet de koepelorganisatie in de aanloop naar de ‘Week van de Official’, die vandaag afgetrapt wordt en de meer dan 10.000 scheidsrechters in Vlaanderen in de bloemetjes zet. Ook dit jaar kan de verkiezing een succes worden genoemd. Meer dan 22.000 sporters en sportliefhebbers hebben de voorbije weken hun stem uitgebracht op hun favoriete official.
 
 
“Met de wedstrijd Official Personality van het Jaar en de Week van de Official willen we zoveel mogelijk mensen warm maken om als scheidsrechter aan de slag te gaan. Zij zijn broodnodig om ervoor te zorgen dat de amateurwedstrijden in de meest uiteenlopende sporttakken overal te lande kunnen doorgaan. Daarom zetten we de schijnwerpers op de rolmodellen die anderen inspireren om als scheidsrechter, official of jurylid te beginnen. We kregen uiteindelijk honderden nominaties binnen, waaruit we een finale selectie van 40 gemaakt hebben. Heel Vlaanderen kon de voorbije twee weken op hen stemmen. En dat is massaal gebeurd. We zijn heel blij dat iedereen onze scheidsrechters zo’n warm hart toedraagt.” - Sara Pannecoucke van de Vlaamse Sportfederatie 
 
 
 
 
De amper 17-jarige Luna Bouquet mag zich vanaf vandaag met trots de ‘Official Personality’ van het jaar noemen in de categorie ‘Little Champs’, de jonge snaken onder de 18 jaar. Luna is actief in het judo, zowel als judoka als scheidsrechter. Ze kreeg de voorbije weken maar liefst 3207 stemmen achter haar naam. Luna haalde het in een nek-aan-nekrace van de 15-jarige basketref Niels Caelen uit Genk. Luna is lid van Judoclub Kodokan Merchtem, waar ze in 2013 haar eerste stappen op de judomat zette. Op 12 november 2023 behaalde ze haar zwarte gordel en op 18 februari 2024 veroverde ze al brons op het Belgisch Kampioenschap. 
 
 
In de categorie ‘Rising Stars’, de officials tussen 18 en 50 jaar, kaapt de 18-jarige Remko Walravens de prijs weg. De scheidsrechter in het basketbal haalde het eveneens in een spannende strijd van de jonge voetbalref Tim Langenakens (21) uit Hoboken. Remko is een van de drijvende krachten binnen Basketbal Vlaanderen om officials mee op te leiden, én hij wist ook zijn broer en vriendin te overtuigen om een cursus tot basketref te volgen.
 

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
05 okt 2024
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief