Politiezone Zennevallei versterkt zich met drie patrouillehonden

Politiezone Zennevallei versterkt zich met drie patrouillehonden

Img_3987
Thor, Skaï en Santo zijn de nieuwe aanwinst. Foto © Marc Sluys
 

Thor, Skaï en Santo, zo heten de jongste aanwinsten van de lokale politie Zennevallei. Het zijn drie Mechelse herders die zullen opgeleid worden tot patrouillehond. Er wacht hen eerst nog een lange training en tot slot verschillende testen waarin ze moeten slagen om te kunnen starten als patrouillehond. Naast collega’s zijn Thor en Santo trouwens ook broertjes van elkaar. 

De honden zijn geen eigendom van de politiezone maar behoren toe aan Ruben, Bart en Sophie,  inspecteurs bij onze interventiedienst. De hond en inspecteur vormen een vast team, onze inspecteurs staan volledig in voor de training en verzorging van hun eigen hond. 

Takenpakket van de honden 

De patrouillehonden zijn een meerwaarde bij allerlei opdrachten en tussenkomsten. Zij bieden ondersteuning bij lokale evenementen, acties en ordediensten, maar ook bij huiszoekingen, interventies en inbraakalarmen. Onze hondenteams voeren ook preventieve éénmenspatrouilles uit ter voorkoming van diefstal, overlast, vandalisme,…

Tijdens voetpatrouilles zijn deze teams ook makkelijk aanspreekbaar en bereikbaar voor de bevolking. De honden worden ook meegenomen op patrouille in politievoertuigen. Twee voertuigen van de politiezone zijn daarvoor speciaal uitgerust.

Extra versterking op komst

De politiezone wil op termijn in elk van de vijf interventieteams een hondenteam aanwerven en opleiden. Het is de bedoeling om ook één hond op te leiden tot drugshond. Deze betrekkingen zijn momenteel vacant.

Daarnaast is de politiezone nog steeds op zoek naar inspecteurs via externe aanwerving. Kandidaat-inspecteurs kunnen zich  inschrijven voor de versnelde selectieprocedure ‘fast-track’, info via hr@politiezennevallei.be.   
Deadline voor de inschrijving is 6 september. De selecties zelf hebben plaats van 30 september tot 11 oktober. Geslaagden starten vervolgens op 2 december aan de opleiding in de politieschool in Asse.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
06 aug 2019
Marc Sluys
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Roger Swalens | 26 mei 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief