SINT-PIETERS-LEEUW/SINT-GENESIUS-RODE - Eric en Manu Degreef vierden zilveren jubileum in Lubumbashi

SINT-PIETERS-LEEUW/SINT-GENESIUS-RODE - Eric en Manu Degreef vierden zilveren jubileum in Lubumbashi

Eric_en_manu
 

Eric Meert afkomstig van St-Pieters-Leeuw en Manu Degreef afkomstig uit Sint-Genesius-Rode zijn 25 jaar missionaris. Dat jubileum werd gevierd in Lubumbashi. De twee missionarissen zijn onmiddellijk na hun wijding vertrokken om te gaan werken bij de straatkinderen in Congo.

Voor hun jubileum nodigden Eric en Manu hun medebroeders samen met enkele vrienden en kennissen uit om kleur te geven aan het feestgedruis. Oud-Heverlee hebben ze al vlak na hun wijding geruild voor het Congolese Lubumbashi. Het spreekt dus voor zich dat Salama, de technische school van Lubumbashi, de plaats van afspraak was. De eucharistie vond plaats is de kapel van het technische instituut, na de viering ging het gevolg in stoet naar de overkant van de straat waar een smakelijk aperitief en een heus feestmaal klaar stonden. W

 
Een groot deel van die jaren werkten Eric en Manu samen aan het straatjeugdproject van Lubumbashi. Heel wat mensen dragen hen mede hierdoor een warm hart toe. De meeste van hen lieten dit al horen via een speciaal “feest-e-mailadres” (eric.manu.25@gmail.com ) waardoor de feestvarkens de dag na de feesten nog heel wat leesvoer voor de boeg hadden.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
13 mrt 2008
Felix Merckx
Ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Sam Herremans | 19 sep 2020

archief