Smappee Smartstop opent op site Pajot in LEEUW grootste snellaadplein van Vlaanderen

C21

Smappee Smartstop opent op site Pajot in LEEUW grootste snellaadplein van Vlaanderen

Img_8720
 
Img_8724
 

Smappee, het innovatief cleantech bedrijf uit Kortrijk, lanceert met trots Smartstop, een premium netwerk van snellaadpleinen in België met een revolutionaire aanpak voor het opladen van EV’s. Smartstop gebruikt enkel lokale hernieuwbare energie, speelt in op variabele tarieven en stuurt de snelladers slim aan. Zo laden EV-rijders snel, makkelijk, voordelig en met een minimale impact op het klimaat. Dankzij de slimme sturing, kan het concept zelfs geplaatst worden op plaatsen waar een overbelasting van het net dreigt. Smartstop ontzorgt vastgoedeigenaars langs secundaire wegen en drukke locaties van plaatsing tot uitbating. Zo opende Shopping Pajot vandaag een Smartstop in bijzijn van Minister Lydia Peeters. Met 18 snelladers is het ook het grootste snellaadplein in Vlaanderen en het tweede grootste in België. Smappee mikt op 50 Smartstops tegen eind 2024 om zo een van de belangrijkste aanbieders van snellaadpleinen te worden in België.

100% Belgische innovatie, 100% groene energie
Smartstop is een 100% Belgische innovatie. Het maakt gebruik van Smappee’s innovatieve snelladers en technologie, gebruikt 100% lokale hernieuwbare energie en is te vinden langs Belgische wegen.
 
“EV-rijders die laden bij Smartstop kunnen rekenen op een voordelig tarief omdat we de beschikbare energie optimaal gebruiken en inspelen op variabele tarieven. Onze geavanceerde AI-algoritmen houden rekening met day-ahead prijzen en weersvoorspellingen, zodat we laden met de goedkoopste energie. In het geval van een batterij, slaan we goedkope energie op om later te gebruiken voor laadbeurten op dure energiemomenten.” ​
​​
​Stefan Grosjean, CEO en Founder van Smappee.
Dankzij die intelligentie kan Smartstop ook een oplossing bieden voor de overbelasting van het Belgische elektriciteitsnet. “We kunnen het vermogen op bepaalde momenten inperken of het laden verschuiven naar rustigere momenten en zo een overbelasting voorkomen. Het systeem houdt daarbij steeds rekening met de noden van de chauffeur, zodat hij op het moment van vertrek voldoende opgeladen is.”, aldus Stefan Grosjean. “Smartstop getuigt van Smappee’s engagement om de energietransitie vooruit te stuwen en om als Belgische speler een voortrekkersrol te nemen in de markt. We liggen op koers om tegen eind dit jaar 50 Smartstops te ontwikkelen en die doelstelling te realiseren.”
 
Smartstop is mede gefinancierd door de Europese Unie. Smappee diende een projectvoorstel in voor de Clean Power for Transport-oproep die de Vlaamse overheid in 2022 lanceerde. Deze oproep richt zich op laadinfrastructuur voor personenwagens en bestelwagens. Met het actieplan 'Clean Power for Transport (CPT)' maakt de Vlaamse overheid werk van de omschakeling naar zero-emissievervoermiddelen en vervoermiddelen aangedreven door alternatieve brandstoffen.
 
(Snel)laden in heel België
Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters lanceerde deze legislatuur de oproep om het laadnetwerk in Vlaanderen uit te breiden tot 35.000 laadpunten tegen 2025 waaronder ook ultrasnelle laadinfrastructuur om de 25 kilometer langs snelwegen en grote verkeersaders. “De doorbraak van elektrische mobiliteit is een belangrijke maatregel in het kader van het Actieplan ‘Clean Power for Transport’. Met initiatieven zoals Smappee Smartstop ligt deze doelstelling binnen handbereik. Het is bemoedigend om een Belgische speler de markt van de snellaadpleinen te zien betreden. Smappee Smartstop zal aanzienlijk bijdragen tot de groei en toegankelijkheid van EV-laadinfrastructuur in onze regio”, aldus Minister Peeters.
 
Grootste snellaadplein in Vlaanderen
De exponentiële groei van elektrische voertuigen, biedt vastgoedeigenaars mogelijkheden. Een partnership met Smappee Smartstop voegt niet alleen een lucratieve inkomstenstroom toe, maar verhoogt ook de waarde van hun eigendom. Een mooi voorbeeld is de Smartstop in Shopping Pajot die met 18 snelladers ook meteen het grootste snellaadplein in Vlaanderen is. Koen Ally, Managing Director van RVM Retail, eigenaar van Shopping Pajot: "Door met Smappee in zee te gaan, spelen we in op de snelle opkomst van elektrisch rijden. De nieuwe Smartstop-dienst brengt ons opnieuw een stap dichter bij de ideale shopervaring. Klanten kunnen hun elektrische wagen opladen aan één van de 18 snelladers terwijl ze onze 24 handelszaken bezoeken. Het gebruik van groene energie past bovendien bij ons continu streven naar duurzaamheid. Zo behaalden we eerder al de BREAAM-certificatie en plaatsten zonnepanelen enkele jaren terug. Tot slot, vonden wij ook het esthetisch aspect van het laadplein belangrijk. We zijn tevreden met het eindresultaat dat mag gezien worden.”
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
21 feb 2024
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 16 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 30 mrt 2024

archief