GOOIK - Gaston is de beste petanquespeler van Kesterberg

C21

GOOIK - Gaston is de beste petanquespeler van Kesterberg

Editie_gooik_kesterberg_2__kopie_
Gaston zittend met trofee met de andere spelers.- Foto Marc Colpaert
 
In Seniorie Kesterberg in Gooik werd Gaston Leire(87) uitgeroepen tot de beste petanquespeler van 2023. Hij haalde het met 278 punten, tweede werd Emiel met 263 punten en derde werd Erwin met 224 punten. Al jaren wordt dit spel gespeeld tussen de bewoners van Kesterberg en er worden dan ook mooie vriendschappen opgebouwd tussen de bewoners! 
Vanaf april worden de petanque-ballen opgeblonken en staat iedereen van de groep al klaar om het tegen elkaar op te nemen. Rond eind september en ook afhankelijk van het weer stoppen ze ermee en kijken ze al uit naar het volgende seizoen. In hun groepje van ongeveer 8 personen staat, als vrouw, Odette centraal. Buiten dat ze een goede speler is, neemt ze ook de taak van scheidsrechter op zich, wat ze met veel plezier en gedrevenheid doet! Gaston is dan de man die alle punten netjes noteert en verzameld zodat er een goed overzicht is. "Het is fijn, als zorgteam, om onze bewoners te zien openbloeien, plezier te maken, iets te hebben waar ze allen als groep achter staan", vertelde Annelies Reniers.
Gaston Leire werd uitgeroepen tot de beste petanquespeler van 2023. Hij haalde het met 278 punten, tweede werd Emiel met 263 punten en derde werd Erwin met 224 punten. De prijs werd overhandigd door burgemeester Gunther de Wilde en dat maakte het toch wat specialer voor de ploeg. Na de uitreiking van de bekers vierden ze dit met bubbels en konden ze hun strategieën verder bespreken bij een hapje. Echter missen ze eens een echte competitie en daarom zijn we op zoek naar andere petanquespelers of groep, die het tegen hun eens willen opnemen in de Kestercup. Burgemeester De Wilde stuurde al een email naar andere petanqueverenigingen uit Gooik en hij kon meedelen dat er interesse is van uit verschillende verenigingen, om in 2024 eens een balletje te komen gooien in Kesterberg. Dit zou voor de bewoners een mooie gelegenheid zijn om andere mensen te leren kennen en hun plezier voor de sport te delen. Hoort u bij een petanque groep en hebt u interesse of wilt u deel uitmaken van hun groep? Contacteer ons op 054 24 41 31 of via mail op  a.reniers@orpea.net

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
22 dec 2023
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 05 mei 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief